Svärdfisk, paprika och salvia gryta med potatis.

Här kommer ännu en ” allt i en gryta rätt, lat rätt” som jag lekt fram till Sydfisk.  Den är helt perfekt för den tar inte lång tid att tillaga, vilket är helt perfekt för dagar när man inte känner för att stå vid spisen. Som idag när jag kom från träningen. Först har jag jobbat hela dagen och lagat mat på jobbet sen en runda till gymmet så det blev lite sent när jag kom hem. Det tog ca 5 minuter att förbereda sen in i ugnen och hoppa in i duschen och så var den nästan klar 15 minuter senare.

180gr svärdfisk
120gr 2 medelstora tärnade potatisar
20gr 1st skivad vårlök
30gr ¼ del hackad grön paprika
40gr 2 matskedar av tomatkompott med örter (du hittar receptet i bloggen)  eller vanligt krossad tomat
1dl vatten
1 tesked flytande grönsaksfond
20gr 1 matsked kesella 1 %
½ tesked paprikapulver
2 blad hackad salvia
Örtsalt
Malen svartpeppar

Sätt igång ugnen på 180C. Lägg potatisen med paprikapulvret i en varm stekpanna, rör om snabbt sen blanda i vårlök, grön paprika, tomatkompott, grönsaksfond och vatten sen när det börjar koka så lägg i svärdfisken, vänd på den i pannan sen sätt in den i ugnen i 15minuter.
När potatisen är klar så ta ut stekpannan och blanda i kesella, salvia och krydda med örtsalt och malen svartpeppar. 





För hela rätten.
Kalorier 377,5
Protein 47,4
Kolhydrater 24,1
Fett 9,2

Delat på två personer.
Kalorier 188,8
Protein 23,7
Kolhydrater 12,1
Fett 4,6






Kommentarer