Svärdfisk ugnsbakad med bulgur, tomat, ärter i kokosmjölk och vitvin. Allt i en gryta.

Det slog mig helt plötsligt när jag kom hem från gymmet att, om man inte kunde slänga fisk och bulgur i en stekpanna och baka den i ugnen för båda tar lika lång tid att bli klara. 
 
Denna rätt förtjänar verkligen namnet ”en allt i en gryta lat rätt” för den är så smidig och lätt att göra att det inte kan bli lättare. Ni kan helt klart göra det med lax eller tonfisk som är lite fastare än tex torsk, men det går helt säkert det med.

180gr svärdfisk
40gr bulgur
30gr frysta ärter
50gr 3st halverade cocktailtomater
40 gr/2 msk tomatkompott med örter (du hittar receptet i bloggen) eller 1 msk tomatpuré 
½ citron juice
½ dl kokosmjölk light
½ dl matlagningsvitvin
½ dl vatten
20gr 1 matsked kesella 1 %
1 tesked flytande grönsaks fond
Örtsalt
Malen svartpeppar

Värm ugnen på 180C.
Lägg allt förutom svärdfisken, kesella, örtsalt och svartpeppar i en stekpanna. När det börjar koka, så lägg i svärdfisken och vänd på den så det kommer vätska på båda sidorna. 

Ställ in stekpannan i ugnen 7 minuter, ut den och låt den vila i ca 1 minut, krydda med örtsalt och peppar. Sen lägg allt på en tallrik med en klick kesella på toppen.






För hela.
Kalorier 492,6
Protein 52
Kolhydrater 36,5
Fett 13,3

Delat på två personer.
Kalorier 246,3
Protein 26
Kolhydrater 18,3
Fett 6,7





Kommentarer