Så här kommer ännu ett recept jag lekt fram till Sydfisk. Vad kan bli lättare än en fiskhandlare i Malmö som har det mesta och med fri hemkörning . Jag kan inte få nog av deras fisk, ja den är kanske lite dyrare än den på Willys men kvaliteten är så mycket bättre.
Nog om det. Vet inte varför men jag har varit grymt sugen på sallader dem senaste dagarna. Precis som min dagliga lunch sallad på Cafe2000 skulle vara nog. Hehe
170gr 1st tonfisk
40gr sallad, halva strimlat
20gr 1st strimlad vårlök
30gr en liten handfull grovt hackad blomkål
50gr 3st medelstora cocktailtomater
15gr grovt hackad valnöt
Persilja
Rosmarin
20 gr/1msk tomatkompott med örter (du hittar receptet i bloggen).
Dressing.
10gr 3 teskedar valnötsolja
12gr 2 teskedar honung
10gr 2 teskedar sojasås
1 tesked vitvinsvinäger
Blanda allt till dressingen tills allt jämnt utblandat. Ta ut tonfisken och ta 2 teskedar och pensla över tonfisken på båda sidorna. Låt den stå 10-15minuter i rumstemperatur.
Lägg den ena halvan av den strimlade salladen. Spara tre stora bland som botten i salladen. Lägg den strimlade salladen i en skål med valnötterna, blomkålen, vårlöken, tomaterna och örterna. När ni börjar grilla tonfisken så häll resten av dressingen över salladen och blanda ordentligt sen lägg allt ovanpå sallads blad.
Grilla tonfisken ca 2 minuter med 30 sekunder mellan varje vändning. När tonfisken är färdig så placera tomatkompotten ovanpå och servera med salladen.
För hela.
Kalorier 500,9
Protein 44
Kolhydrater 17,3
Fett 27,8
Delat på två personer.
Kalorier 250,5
Protein 22
Kolhydrater 8,7
Fett 13,9
Kommentarer
Skicka en kommentar