Så till ännu ett recept jag lekt fram till Sydfisk, som är både gott och lätt.
Tricket med att baka vit fisk i ugn, utan att den blir torr och tråkig är att först salta fisken och låta den stå i ca 10 minuter. Sen ha både syra och fett ovan på fisken. Jag använde citron och rapsolja. Nu är det lite svårt att förklara men ett klipp kommer helt säkert inom en snar framtid. Men man ska inte vara rädd för att låta fisken bli lite underkokt, för den fortsätter att koka när ni tar ut den av eftervärmen.
Använd tumme och pekfinger och tryck på sidorna av fisken och känns den som gummi så är den inte klar och går den i sönder och smular sig så är den överkokt. Tricket är att trycka på sidorna lite nätt och det ska kännas som den börjar gå i sönder på utsidan men fortfarande har lite av en spänst kvar. Det brukar ta ca 6-8 minuter för en medel stor fisk att bli klar på 180 grader i ugnen.
120gr torsk
4 skivor citron
5gr 1 tesked rapsolja
¼ tesked örtsalt
100gr ca 2st medelstora ny potatisar delade i 6 delar
40gr frysta ärter
25gr 2 matskedar hackad lök
25gr ¼ del tärnat äpple
30gr 1 stor matsked kesella 1 %
1 msk Tikkapaste (du hittar receptet i bloggen)
1 cocktail tomat
Persilja
Örtsalt
Malen svartpeppar
Salta torsken och lägg den i en stekpanna med folie och två skivor citron på botten. Häll över oljan och lägg två skivor citron på fisken. Värm upp ugnen till 180C
Koka potatisen i lätt saltat vatten med ärterna över grytan i en sil ca 15 minuter.
Blanda löken, äpplena, persilja, kesella och tikkapaste i en skål.
När potatisen nästan är färdiga så placera fisken i den förvärmda ugnen med grill. Sila potatisen och ärterna och låt dem stå och ånga av i ett par minuter sen blanda i allt skålen med det andra. Krydda med örtsalt och peppar för smak.
Ta ut fisken när den är klar och låt den stå och dra sig i en minut sen placera allt på en tallrik med halverade tomaten.
Kalorier 310,7
Protein 28,8
Kolhydrater 28,3
Fett 9,3
Kommentarer
Skicka en kommentar