På sistone har jag blivit helt frälst i sallader, för att dem fyller ut så mycket och man måste äta en hel del för att få i sig kalorierna vilket samtidigt lurar magen att man ätit mycket så man känner sig mätt länge.
Så här kommer ännu ett recept jag lekt fram till Sydfisk som är både lätt och gott vilket inte är helt fel för tillfällen man inte orkar stå vid spisen för det tog inte längre tid än max 15minuter att tillaga.
120gr torsk
20gr 1 matsked tomatkompott med örter (du hittar receptet i bloggen) eller vanlig tomatkompott
½ dl matlagningsvitvin
30gr kornris
1 ½ dl vatten
1 tesked flytande grönsaks fond
25gr en handfull ruccola sallad
30gr ¼ dels skivad lök
30gr 1/3d dels skivad grön paprika
40gr 2 stora kvartade cocktailtomater
15gr grovt hackade valnöter
10gr 1 matsked valnötsolja
1 tesked vitvinsvinäger
Börja med att koka kornriset i vatten och grönsaks fond, på medelvärme i 8 minuter tills all vätska är borta.
Lägg resten som hör till salladen i en skål och låt stå.
Efter ca 5 minuter lägg torsken i en kall stekpanna med tomatkompotten och vinet. Sätt på värmen, när det börjar koka så sänk värmen och basta torsken vilket betyder ni tar en sked och hällen den varma vätskan över torsken. Vänd den efter ca 2 minuter sen stäng av värmen och låt eftervärmen tillaga färdigt torsken. Ca 3minuter till.
När kornriset är färdigt ställer ni den åt sidan så den får svalna liten sen blandar den i skålen med salladen. Lägg salladen på en tallrik med torsken bredvid. Ta lite av såsen som blev över och häll över torsken.
Kalorier 411,9
Protein 26,9
Kolhydrater 26,6
Fett 20,9
Kommentarer
Skicka en kommentar