Min vän jag coachar bad mig baka en extra light cheesecake med vatten istället för mat extra och kesella 1 % istället för matyoghurt 8 % eller kesella 7 % som jag normalt använder och med fler blåbär än normalt.
Sen använder jag mjukost 4 % från Willy´s som både har ett bättre näringsvärde är billigare och jag vet inte om jag inbillar mig men den känns krämigare.
Nu vet jag inte hur den smakar men han skickade en bild och att den blev god så jag får ta hans ord att den blev helt ok. Men jag tror fortfarande att den andra är bättre men det är upp till var och en att avgöra.
200gr fullkorns digestive
½ dl vatten
400gr mjukost 4 % från Willy´s
250gr kesella 1 %
250ml vatten
½ dl canderel
25gr maizena
200gr kasein protein blåbär
120gr 2 stora ägg
110gr frusna blåbär
Ett par droppar vanilj arom
Ta ut allt och låt det stå i rumstemperatur. Sätt igång ungen på 180C.
Smula digestive kexen för hand så det inte finns några stora bitar kvar. Ta vatten och blanda i kexen till en smet. Lägg smeten i en kakform och platta till så det ligger jämnt i formen, ca ½ cm tjockt. Baka av basen i ugnen i ca 10 minuter tills basen är stel.
Ta mjukosten och kesellan och rör ihop det till en jämn smet.
Blanda vatten med ägg och vispa till det så äggen blandas ut. Vispa i canderel och maizena så allt är jämnt utblandat utan klumpar. Blanda i proteinpulvret. Nu kommer det bli tjockt men se till att allt är ordentligt blandat. Blanda i proteinet i mjukost mixen och rör om så allt blir jämnt blandat. Rör i dem frusna blåbären och vaniljaromen och lägg hela smeten i kakformen över basen. Fukta en sked med varmt vatten och jämna till toppen så den blir så slät som möjligt.
Ställ in den i ugnen i 15minuter sen stäng av värmen och låt den stå i ungen med öppen lucka i 30 minuter. Ställ in den i kylen för att stela i minst 8 timmar.
För hela kakan.
Kalorier 2591,4
Protein 245,4
Kolhydrater 180,8
Fett 76,8
Per 100g
Kalorier 166,6
Protein 19
Kolhydrater 11,6
Fett 4,9
Kommentarer
Skicka en kommentar