Så kommer vi till ännu en klassiker som aldrig kan gå fel för fiskpinnar har vi blivit infödda med sen barnsben. Men helt ärligt hur mycket fisk tror ni det finns i findus fiskpinnar? Men det kvittar för dem är så goda och väcker alltid minen från unga år. Vet inte om det är för att fiskpinnarna inte innehåller fisk eller för att dem påminns om unga år som jag inte äter dem längre haha.
Så här kommer en sund och god version som jag lekt fram.
120gr torsk
1 ägg
5gr grovt vetemjöl (ha i mer det underlättar)
15gr vetegroddar (ha i mer det underlättar)
1 tesked örtsalt
150gr kvartade kokt nypotatis
5gr kokosfett
5gr becel
40gr frysta ärter
5gr becel
½ tesked flytande grönsaksfond
1 tesked matlagningsvitvin
2 teskedar vatten
Malen svartpeppar
Örtsalt
40gr 2 matskedar remouladsås (du hittar receptet i bloggen).
Salta torsken med örtsalt och låt den ligga på en pappersduk i minst 1 timme helst 4 timmar.
Dela torsken i tre bitar, sen panera först i grovmjöl sen ägg sen vetegroddar.
Värm ugnen till 180C sen värm stekpannan med kokosfett och becel. Lägg i potatisen och torsken. Och placera den i ungen i 8 minuter.
Koka upp dem frysta ärterna med vitvin, vatten, becel, grönsaksfond i ca 3 minuter sen mixa allt till puré och smaksätt med malen svartpeppar och örtsalt.
För hela rätten.
Kalorier 488,3
Protein 40,6
Kolhydrater 44,7
Fett 14,3
Delat på två personer
Kalorier 244,2
Protein 20,3
Kolhydrater 22,3
Fett 7,1
Kommentarer
Skicka en kommentar