Så kommer vi till ännu en cheesecake och jag fick tipset av gammal bagare (tack Billy) att jag kunde använda kesella rabarber istället för yoghurt eller kesella 1 % och jag vet inte riktigt varför jag inte tänkt på det men jag var nog på väg dit en dag. Så jag testade med kesella vanilj och med jordgubbsprotein. Och även om detta protein inte smakar det bästa så är det helt klart vinnaren och har bäst konstisens. Det kvittar vilken smak ni använder så länge det är kasein och inte vassle protein. Men om ni använder en annan typ av protein kan näringsvärdet ändras lite.

200gr fullkorns digestiv
1/2dl vatten
400gr philadephia 5 %
250gr kesella vanilj 7 %
250ml mini mat 7 %
120gr 2st ägg
50gr Önos sockerfria jordgubbssylt
25gr maizena
1/2dl canderel
200gr kasein protein jordgubb
Värm ugnen till 180C. Ta ut allt så det är i rumstemperatur.
Krossa digestiv kexen och blanda dem med vatten tills det blivit en smet. Lägg smeten i en kakform och fördela det jämn sen baka i ugnen i ca 10minuter till det har blivit hårt igen.
Blanda philadephia, kesella i en skål så det blir jämnt fördelat.
Vispa äggen med mini mat, canderel och maizena så det inte finns några klumpar kvar. Vispa i proteinet.
Blanda i den andra mixen ner i mixen med philadephia ordentligt. Lägg mixen i kakformen och jämna till så ytan blir så jämn som möjligt. Bred jordgubbssylten över och placera den i ugnen i 15minuter. Stäng av ugnen och låt den stå med luckan öppen i 30 minuter sen låt den stela i kylen i ca 6-8timmar.

För hela
Kalorier 2033,4
Protein 244,7
Kolhydrater 116,3
Fett 73,9
Per 100gr
Kalorier 157
Protein 18,9
Kolhydrater 9
Fett 5,7
Kommentarer
Skicka en kommentar