Kyckling curry, bräserad.

Detta är egentligen inte en rätt utan 1-4 stycken beror på hur ni delar upp det, för från detta recept gjorde jag två andra rätter. Egentligen skulle det blivit en tredje rätt igår men den leken blev ingen lyckad lek för denna lilla sura gubben haha.
Jag försökte mig på en Chicken Roti, men det blev inte som jag tänkt mig så den lade jag inte upp. Men så fick jag ingen, en ide, när jag stod och myste på crosstrainern och tänkte att jag skulle göra en typ av pirog och en sallad. Båda två lyckades så dem lägger jag upp senare.
300gr 2st stora strimlade kyckling bröst
50gr ½ hackad lök
2st hackade vitlökar
100gr röda kidney bönor
5gr kokosfett
5gr maizena
1 tesked kurry pulver
1 tesked av min egen grillkrydda (du hittar receptet i bloggen) eller vanlig grillkrydda
1 matsked flytande grönsaksfond
1 matsked vitvinsvinäger
1dl vatten
Lägg löken och vitlöken i en varm gryta med kokosfett och stek dem tills dem blir mjuka ca 1 minut. Blanda i kryddorna i ca 30 sekunder sen blanda i kycklingen och stek kycklingen tills den har fått färg. Häll i vitvinsvinägern och vatten sen låt allt koka på medelvärme i 30 minuter, tills bara 1/3 del av vätskan är kvar.
Blanda maizenan med lite kallt vatten sen blanda i grytan låt det koka och bli tjockt i ca 5 minuter. Ta bort grytan från värmen och blanda i kidney bönorna.
Ät allt eller fördela i portioner till senare och blanda med en kolhydrat eller salad om så önskas.
För hela.
Kalorier 501,3
Protein 77,7
Kolhydrater 21,8
Fett 9,1

Delat på två portioner.
Kalorier 250,7
Protein 38,9
Kolhydrater 10,9
Fett 4,6
 
Delat på fyra portioner.
Kalorier 125,3
Protein 19,4
Kolhydrater 5,5
Fett 2,3

 
 
 
 
 
 
 
 



Kommentarer