Här kommer en rätt med bara 6 ingredienser, vilket passar er som är i farten.Och inte vill ha för många ingredienser att hålla ordning på :)
Det kan bli lite glest mellan recepten nu i november och december när högsäsongen har börjar på jobbet, men jag har börjat få några riktigt goda idéer på goda och lätta grytor som jag har gjort på jobbet. Stationen jag på, står bland annat för personalmaten, så när jag får tid över kommer jag laga om grytorna hemma från 100 personer gryta till 1 persons men kalorierna inräknade som vanligt.
100gr eller 200gr kycklingbröst
60gr spenat fettuccine
100gr 1dl kokosmjölk light
1 tesked flytande grönsaksfond
1/2 tesked av min egen grymma grill krydda eller vanlig grillkrydda. (Du hittar receptet på min grillkrydda i bloggen).
2 blad hackad salvia
Lägg kycklingbrösten i en gryta med kokosmjölken, grönsaksfonden och grillkryddan. Sätt på ett lock och sätt på värmen, när det börjar koka sänk värmen till hälften och låt det små koka i ca 15minuter.
Koka upp vatten och häll över det över fettuccinen och låt den stå.
Efter 15 minuter ta av locket och höj värmen och koka er ner vätskan till det är en tredje del kvar, det tar bara ett par minuter.
Ta ut kycklingen och stäng av värmen. Sila av vattnet från fettuccinen och blanda i den med salvian i såsen. Och servera med kycklingen dela på hälften.
Med 100gr kyckling
Kalorier 357
Protein 28,1
Kolhydrater 33,6
Fett 11,4
Med 200gr kyckling.
Kalorier 472
Protein 49,6
Kolhydrater 33,6
Fett 14,5
Kommentarer
Skicka en kommentar