Det är söndag och då ska man leka lite extra mycket och som vanligt så vet jag inte vad jag tänkte på när jag började för jag började med att baka en halv bakpotatis men kom på det tar ju för lång tid.. jaja tänker ni vadå för långtid tomten bor ju i köket hahaha.
Och vadå parmaskinka och lax tänker ni det går väl inte ihop! Men ni som kan, vet att parmaskinka och lax eller vilken vit fisk som helst går grymt bra ihop och är en klassiker som aldrig dör. Och spenaten är bara med för att jag hade kul, och mat ska vara kul eller hur?
130gr lax
45gr 3 skivor parmaskinka
Ca 10gr spenat
40gr ½ dl couscous
½ dl varmt vatten
20gr 2 matskedar hackad rödlök
20gr 2 matskedar hackad grönpaprika
Nypa vitlökspulver
1 tesked flytande grönsaksfond
Nypa örtsalt
Malen svartpeppar
Ca 10gr spenat
20gr 1 matsked auberginkräm (du hittar receptet i bloggen).
Eller 20gr 1 matsked kesella
Lägg ut parmaskinkan bredvid varandra sen lägg spenaten ett lager ovanpå sen lägg laxen på kanten och rulla laxen så den täcks med parmaskinka.
Sätt in den i en förvärmd ugn med grill på 180C i ca 8 minuter.
Koka upp vatten sen häll i det i grytan med couscous, löken, paprikan, vitlökspulver och grönsaksfond. Sätt på ett lock sen låt stå i ca 5 minuter. Ta en gaffel och bryt sönder couscousen och smaksätt med örtsalt och malen svartpeppar sen rör i spenaten.
Lägg allt på en tallrik med aubergine krämen och njut.
För hela med aubergine kräm
Kalorier 464,1
Protein 40,5
Kolhydrater 31,7
Fett 18,7
Delat på två personer
Kalorier 232
Protein 20,3
Kolhydrater 15,9
Fett 9,4
För hela med kesella istället
Kalorier 460,9
Protein 42,3
Kolhydrater 31,7
Fett 17,5
Kommentarer
Skicka en kommentar