Svärdfisk med spenatstuvad potatis och remouladsås.

Så till ännu en rätt som jag lekt fram till Sydfisk som är både enkel och god. Jag är verkligen glad för att äta fisk när jag är ledig för med mitt nya jobb så blir det mycket kött, minst 3ggr om dagen med det sista målet kl 22.00 blir det ca 200gr kött så när inpå 600-800gr om dagen, mest för att det är lättast och för att jag har tillgång till det och att vi har så gott kött helt otroligt mört, men nog om det idag äter vi fisk och svärdfisk kommer ju så nära kött man kan komma med det underbart fina fasta kött som svärdfisken har.

160gr 1st svärdfisk
150gr 3st medelstora kvartade nypotatisar   
50gr fryst spenat
10gr en nypa ruccola
40gr 2 msk tomatkompott med örter (du hittar receptet i bloggen) eller vanlig krossad tomat
40gr 2 msk remouladsås (du hittar receptet i bloggen) 
3gr kokosfett
10gr becel smör
Citronpeppar
Örtsalt

Koka potatisen i ca 20 minuter. Undertiden kryddar ni svärdfisken med citronpeppar på båda sidorna. 

När potatisen är klar så sila den av vattnet och lägg tillbaka potatisen i grytan med spenaten och tomatkompotten sen låt det stå på medelvärme i ca 4 minuter. Krydda med örtsalt.

När ni lagt i potatisen med spenaten så stek svärdfisken med kokosfett och becel i ca 2 minuter till den fått en fin jämn färg.





För hela.
Kalorier 495,8
Protein 50,3
Kolhydrater 35,4
Fett 15,9

Delat på två personer
Kalorier 247,9
Protein 25,1
Kolhydrater 17,7
Fett 7,9




Kommentarer