Tonfisk bakad med senap, ljummen potatis, spenat sallad, senaps kesella.

Här kommer ännu ett recept jag lekt fram till Sydfisk. 

Vet inte riktigt hur jag kom fram till denna rätt, det bara blev som det blev så att säga. Men som vanligt blev det en enkel och god rätt. 
Den blev mycket friskare och lättare än jag trodde den skulle bli, den grova senapen på tonfisken smälte in och passade helt klart ihop med den lätta potatis salladen.

180gr tonfisk
20gr 2 teskedar grovkornig senap

100gr 4st medelstora kvartade potatisar
20gr 3st skivad rädisa
20gr 4st skivad syltlök
30gr 3st kvartade cocktailtomater
30gr en handfull spenat
1 tesked hackad timjan
1 tesked hackad persilja
5gr 1 tesked olivolja
½ tesked vitvinsvinäger
Örtsalt

Senaps kesella
30gr 1 stor matsked kesella 1 %
10gr 1 tesked grov senap
1 tesked sojasås

Börja med att bred senapen på båda sidorna av tonfisken. Lägg den på folie i en stekpanna och sätt igång ugnen på 160C. 

Koka potatisen i ca 15 minuter. Undertiden blanda allt som hör till salladen och när potatisen är klar sila av vattnet och låt potatisen ånga av i ett par minuter. 

När potatisen har kokt färdigt och ni silat av vattnet så sätt in tonfisken i ugnen i ca 8minuter.
Blanda potatisen men salladen och låt den stå.
Blanda senaps kesellan. 

När tonfisken är klar ta ut den och lägg den på en tallrik med salladen och senaps kesellan.







För hela rätten.
Kalorier 465,7
Protein 50,1
Kolhydrater 27,6
Fett 16,3

Delat på två personer.
Kalorier 232,9
Protein 25,1
Kolhydrater 13,8
Fett 8,4




Kommentarer