Fick iden av en vän som skrev att hon gjort en fisksoppa på kokosmjölk vilket lät gott och jag var lite små frusen och trött från träningen men kände inte för att äta något tungt, så det fick bli en lätt soppa.
Nu är den lite små het så det är upp till er om ni vill använda chilli flingorna.
120gr torsk
1 citron rivet skal och juice
20gr skivad morot
20gr skivad grön paprika
20gr skivad lök
40gr 3st halverade cocktailtomater
1 hackad vitlöksklyfta
En liten nypa chilla flingor
½ dl matlagnings vitvin
100gr 1dl kokosmjölk light
50gr ½ dl mat extra
1 tesked flytande grönsaks fond
½ tesked dill
½ tesked örtsalt
3gr kokosfett
1 tesked vitvinsvinäger
1 tesked sojasås
Persilja
Börja med att hälla citron juicen över torsken och fördela det rivna citron skalet, dillen och örtsaltet på båda sidorna och låt den stå.
Fräs löken, moroten, paprikan, vitlöken och chilli flingorna med kokosfett i ca 30 sekunder tills dem har blivit mjuka. Häll i vitvinet och låt den kokas ner till hälften. Häll i kokosmjölken, mat extra och grönsaksfonden och låt den små koka på medel värme i ca 3-4 minuter.
Dela torsken i ca 2 cm tjocka bitar och lägg i den i grytan med citron juicen och skalet. Blanda i vitvinsvinägern och sojasåsen sen låt det stå på medelvärme i ca 4 minuter till den börjar koka igen. Lägg i sist cocktailtomaterna och persiljan.
Kalorier 263,1
Protein 22,2
Kolhydrater 11,8
Fett 13,1
Mmm ser gott ut...
SvaraRadera