Har fått höra det ett antal gånger nu och senast idag av en vän på gymmet, hon tyckte att jag hade för invecklade recept med för många ingredienser. Så jag frågade vad är det som är invecklat.. typ salt sa hon.
Till mitt försvar så kan jag lätt hålla mig till 5-6 ingredienser som jag har gjort här men tar man bort fett, salt och socker som alla är inprogrammerade smaksättare sen långt tillbaka i tiden så blir maten tråkig och smaklös. Så vad jag gör är tillsätter kryddor och örter för att lura smaklökarna. Och det tar dig ca 3 månader att ställa om kroppen från vad du nu bestämmer dig att sluta med, om det nu är fet eller salt mat, sluta röka, dricka alkohol, börja träna, gå ner i vikt eller till och med gå upp i vikt som är svårare än att gå upp i vikt för dem som vill.
Jag har väldigt svårt för att laga smaklös, tråkig mat för det smakar ju inget, och mat ska man njuta av och inte bara äta för att man måste.
Men jag är alltid glad för konstruktiv kritik.
120gr torsk
20gr hackade soltorkade tomater
0.3 dl matlagningsvitvin
50gr 2 stora matskedar kesella 1 %
1 matsked flytande grönsaks fond
50gr färsk spenat fettuccine
Börja med att koka upp vatten och häll det över fettuccinen och låt den stå.
Lägg vitvinet, kesellan, soltorkade tomaterna och grönsaks fond i en gryta, när det börjar koka så lägg i torsken och låt den koka på medel värme i ca 2 minuter sen bryt sönder fisken och allt koka ner i ca 2 minuter sen sila av vattnet från fettuccinen och blanda i den i grytan och servera.
Kalorier 305,9
Protein 32,8
Kolhydrater 29,9
Fett 4,8
Kommentarer
Skicka en kommentar