Har gått och sugit på denna karamell några dagar nu. Iden dök upp när jag hittade några mini tortillas i frysen och kände att jag hade en liten ide torka till vad jag skulle göra med torsken som låg i kylen.
Men så gick jag och funderade på om jag verkligen kunde ha ost i, eller det skulle förstöra smaken av fisken men så kom jag på att låg fetost inte har mycket fett i sig ändå för att det ska förstöra smaken .
Men till min förvåning så blev det en liten lyxig liten rätt trotts allt. Och till råga på det så är det en liten lätt rätt till att bjuda på hemma om ni har en fest som tilltugg.
120gr torsk
½ tesked örtsalt
1 matsked citron juice
50gr 2st mini tortilla
15gr 2 matskedar hackad rödlök
40gr 3st skivade cocktailtomater
30gr 1 stor matsked kesella 1 %
1/3 del tesked dill
1/3 del tesked persilja
1/4 del tesked cayennepeppar
30gr lågfett ost 10 %
3gr kokosfett
20gr fettfri majonnäs
10gr stenbitskaviar
Börja med lägga torsken i en djuptallrik, fördela salt och citron på båda sidorna. Låt stå i 15 minuter.
Koka upp vatten och häll över torsken och låt den stå i 5 minuter sen sila av vattnet och dra sönder torsk köttet i strimlor.
Fördela kesella på bägge tortillas, sen rödlöken, dillen, persiljan, tomaterna, cayennepeppar och osten. Sen sist torsken på ena tortillan, sätt på den andra ovanpå sen lägg den i en varm stekpanna på medelvärme med kokosfett. Sätt på en andra stekpanna ovanpå som lock. Efter ca 1 minut tar du baksidan av stekpannan och sätter den på tortillan, vänder sen bägge stekpannorna på samma gång, sen kasar av tortillan ner igen till den första stekpanna och sätter på den andra stekpanna på som lock.
Efter ca en minut kassar ni av tortillan på en talrik, delar den i fyra delar en lägger en klick majonnäs och stenbitskaviar på varje bit.
Kalorier 402,6
Protein 40
Kolhydrater 33,3
Fett 11,3
Kommentarer
Skicka en kommentar