Så kommer vi till ännu en ”allt i en gryta, lat rätt”. Jag var först lite skeptiskt på om jag skulle leka ihop allt i en gryta eller steka av kycklingen för sig själv, men så tänkte jag att jag orkade helt enkelt inte för jag var helt slut från både en dag i köket och ett core och benpass som fick mig helt ur balans och tom i knoppen.
Gremolata är en persilja pure med olivolja, citron och vitlök men jag var tvungen att leka i lite solrosfrön för att få en lite nötigare och jordigare smak.
150gr strimlad kyckling
30gr frusna ärter
30gr frusna majskorn
10gr 1st skivad vårlök
50gr mathavre
2dl vatten
1 matsked flytande grönsaksfond
Gremolata
Ett stort knippe persilja
1 vitlöksklyfta
Halv citron riven och en matsked juice
10gr 2 matskedar olivolja
5gr 1/2 matsked solrosfrön
1/2 tesked örtsalt
Malen svartpeppar
Börja med att koka mathavren i 2dl vatten och grönsaksfond på medel värme i ca 10 minuter tills vattnet har kokts bort.
Undertiden ta ut dem frusna ärterna och majsen och lägg dem i skål.
Lägg att som hör till gremolatan i en blender och gör pure av allt.
När mathavren är klar så lägg i ärterna, majsen, kycklingen och gremolatan och sätt på ett lock och låt stå i ca 10 minuter på medelvärme, rör om ett par gånger.
Ta ut och servera med vårlöken på toppen.
För hela rätten
Kalorier 523,4
Protein 43
Kolhydrater 41,5
Fett 20,3
Delat på två personer
Kalorier 261,7
Protein 21,5
Kolhydrater 20,8
Fett 10,1
Kommentarer
Skicka en kommentar