Kokoskyckling med röd quinoa.

Så fortsätter vi leken med att leka ihop hela rätten utan att använda kniv, som passar helt perfekt en kall dag som denna både till lunch, middag och till efter träningen. Kycklingen köpte jag färdig strimlad mest för att den var så billig och så att jag skulle slippa använda kniven.

40gr 1/2 dl röd quinoa
2dl vatten
1 matsked grönsaksfond
150gr strimlad kyckling
50gr riven morot
50gr riven palsternacka
20gr 1st riven challotenlök
1st riven vitlöks klyfta
En kvist rosmarin
En kvist timjan
10gr kokosflingor
5gr kokosfett
1/3 del tesked Örtsalt
Malen svartpeppar

Börja med att koka guinoan med vatten och grönsaksfond på medelvärme i ca 15-20 minuter.

Lägg alla grönsakerna i en skål med kokosflingorna och lägg i örterna efter ni rört dem med en mortel.
Stek kycklingen med kokosfett i ca 30 sekunder sen blanda i grönsakerna och stek allt i ca 10 minuter på medelvärme. 

När quinoan är klar och vattnet har kokts bort så blanda i det i kyckling röran och servera med karse om ni vill.




För hela rätten.
Kalorier 489,3
Protein 40,6
Kolhydrater 37
Fett 18,8

Delat på två personer.
Kalorier 244,7
Protein 20,3
Kolhydrater 18,5
Fett 9,4






Kommentarer