Så fortsätter jag ifrån igår med att leka ihop en gryta utan att använda kniv för att hacka eller skiva. Inte ens paprika behövde jag använda kniv till, utan bröt paprika på mitten och knäckte av toppen. Potatisen rev jag halva som blev 100gr.
Och vad värmer bättre i denna kyla än en varm och god gryta som även tillagas i en gryta så mindre disk och mindre jobb, vilket jag vet många av er gillar…
Och samma som sist så kan ni lätt göra en stor gryta och fördela den i fem burkar så har ni för hela arbetsveckan.
120gr 1st kycklingbröst
100gr 1/2 bakpotatis riven
80gr 1 liten rödpaprika riven
10gr 1 tum stor ingefära riven
Ca 6st chili flingor
30gr 1 medelstor challotenlök riven
1 vitlöksklyfta riven
5gr kokosfett
1 dl matlagningsvitvin 1 %
1.5 dl vatten
1 matsked vitvinsvinäger
1 matsked grönsaksfond
1/2 tesked paprika
Malen svartpeppar
Örtsalt
2 salvia blad klippta
5gr 1 tesked maizena blandat med lite kallt vatten
30gr 1 stor matsked kesella 1 %
Värm en gryta med kokosfett och stek kyckling brösten i ca 30 sekunder på varje sida sen häll i vitvinet, vattnet, vitvinsvinägern och grönsaksfonden. Sänk värmen till medelvärme sen blanda i alla grönsakerna, förutom salvian, kryddorna och maizenan. Låt den små koka i ca 25 minuter.
Ta ut kycklingen och blanda i kryddorna och maizenan och höj värmen och låt grytan bli tjock, smaka av med örtsalt och malen svartpeppar sen klipp i salvian sist.
Servera med kesella på toppen.
För hela rätten.
Kalorier 337,2
Protein 34,5
Kolhydrater 30,3
Fett 7,1
Delat på två personer.
Kalorier 186,6
Protein 17,3
Kolhydrater 15,2
Fett 3,6
Kommentarer
Skicka en kommentar