Kyckling, kokosmjölk och linsgryta med aubergine kräm.

Så nu när det börjar bli kallt och ruggigt ute så passar en gryta helt in i bilden och den bara inte mättar utan värmer riktigt bra med och grytor bibehåller näringsvärdet så mycket bättre när allt är kokt i en gryta. 

Och så kommer det ännu en anledning varför det är bra att ha olika typer av extra tillbehör som tomat chutney eller som nu aubergine kräm, den gjorde jag för någon vecka sedan och så blev jag sugen på något snabbt och enkelt och passade helt perfekt med vad jag lagade idag.

100gr eller 200gr tärnad kyckling
50gr 1/2dl gröna linser
50 gr aubergine kräm
100gr 1dl kokosmjölk light
1 dl vatten
1 tesked flytande grönsaksfond
30gr en stor matsked kesella1 %
Nypa karse om ni vill 
1/2 tesked av min egen grillkrydda  (eller vanlig grillkrydda)

Lägg linserna med kokosmjölken, vatten, grönsaksfond och grillkrydda i en gryta. När det börjar koka lägg i kycklingen och sänk värmen till medel och låt den små koka i ca 15-20minuter. Blanda i aubergine krämen så den får en tjockare konstisens. Servera med kesella på toppen.







Med 100gr kyckling
Kalorier 405,2
Protein 29,8
Kolhydrater 30
Fett 14,5

Med 200gr kyckling
Kalorier 540,2
Protein 50,3
Kolhydrater 30
Fett 17,6







Kommentarer