Så till dagens ”allt i en gryta, lat rätt”. Blev grymt sugen på at leka ihop en lätt och god pytt med lite grönsaker gömda i rätten. Ja! Ni vet vad jag menar ”ler” Ni vet att ni behöver äta mer grönsaker men det är ju så grymt tråkigt. Men gömmer vi grönsakerna i maten så märks dem inte och med en god marinad så smakar dem heller inget bara den goda smaken av salvia och balsamic.
Och så får jag ännu en ursäkt för att använda mina örter som står på balkongen för nu är det vinter så jag hoppas verkligen inte dem dör. Det är verkligen kärlek att kunna gå och plocka lite örter i den privata örtodlingen.
Tänk på att om ni tärnar grönskarna så små ni kan så tar det mindre tid att tillaga dem. Jag tärnar dem ca 1/2 cm tjocka.
150gr tärnad kyckling
100gr 1/2 tärnad bakpotatis
40gr 1 liten tärnad morot
40gr 1 liten tärnad palsternacka
40gr tärnad rotselleri
5gr kokosfett
Salvia och balsamico marinad
1/2 handfull salvia spara 3 blad till senare
1 vitlöksklyfta
1 matsked balsamicovinäger
10gr 2 matskedar olivolja
5gr 1 matsked honung
1/3 dels tesked örtsalt
Malen svartpeppar
Sätt igång ugnen på 200C grill. Lägg alla tärnade rotfukterna och potatisen med kokosfett i en stekpanna och sätt in den i ugnen ca 10minuter.
Undertiden lägg allt som hör till salvia och balsmaico marinaden i en blender och gör pure av allt. Lämna 3 blad till senare. Blanda i marinaden med kycklingen och låt stå.
Efter 10 minuter när potatisen är nästan färdig så blanda i kycklingen och sänk värmen på ugnen till 150C i ca 10 minuter. Ta ut och blanda i salvian som ni har skurit i tunna strimlor.
För hela rätten
Kalorier 384
Protein 36,1
Kolhydrater 31,7
Fett 11,1
Delat på två.
Kalorier 192
Protein 18,1
Kolhydrater 15,9
Fett 5,6
Kommentarer
Skicka en kommentar