Kycklinggryta med sötpotatis och zucchini.

Så fortsätter vi leken med att laga mat utan att använda kniv, och med en ”allt i en gryta lat rätt” så kan det inte bli lättare att laga bra och god mat som inte tar lång tid. Här valde jag strimlad kyckling igen för att den var så billig och för att slippa använda kniv. 

Och ännu en rätt som är lätt att göra en stor gryta av om ni tex gångar med fem sen delar den i fem portioner så har ni för hela arbetsveckan.

150gr strimlad kyckling
100gr riven sötpotatis
50gr riven zucchini
20gr 1st riven challotenlök
1st riven vitlöksklyfta
En kvist timjan
En kvist romsarin
5gr kokosfett
1 matsked grönsaksfond
5gr tesked maizena blandat med lite kallt vatten
1/3 del tesked örtsalt
Malen svartpeppar
1,5 dl vatten

Lägg alla grönsakerna i en skål med örterna dragen med en mortel. 

Stek kycklingen i en varm stekpanna med kokosfett i ca 30 sekunder.  Blanda i grönsakerna och stek allt i 1 minut. Häll i vatten och grönsaksfond och låt den små koka på medelvärme i ca 5 minuter. 

Blanda i maizena mixen och låt den koka i 5 minuter till.  Krydda med örtsalt och svartpeppar.






För hela rätten.
Kalorier 338,2
Protein 35,1
Kolhydrater 27,3
Fett 9,9

Delat på två personer.
Kalorier 160,1
Protein 17,6
Kolhydrater 16,7
Fett 4,9






Kommentarer