Pilgrimsmusslor med spenat och kronärtskocka sallad.

Var sugen på pilgrimsmusslor med en lätt sallad. Pilgrimsmusslor blir lätt som gummi och tråkiga när dem blir överkokta, men det är lätt att få dem perfekta och man ska inte vara rädd för att dem är lite rosa i mitten och ser ut som dem är underkokta. Det tar max 2 minuter att tillaga dem.

150gr 4st stora pilgrimsmusslor
100gr kronärtskocka bottnar i burk delade i mindre bitar
30 2st små vårlökar delade i 4cm längder
20gr 3st rädisor skivade
30gr handfull spenat
5gr 1 tesked hasselnöts olja
5gr kokosfett
5gr becel smör
Nypa vitlökspulver
Nypa örtsalt
Havssalt
Malen svartpeppar
½ tesked hackad persilja
Nypa citronpeppar

Lägg först pilgrimsmusslorna på en papper, salta båda sidorna med havssalt och malen svartpeppar. Lägg i kokosfett och becel i en varm stekpanna sen lägg i pilgrimsmusslorna och skaka stekpannan lätt som dem inte sätter sig. Efter 30 sekunder vänd dem, och gör det samma på andra sidan i 30 sekunder sen vänd dem igen ca 20 sekunder på varje sida sen lägg dem på papper och låt dem vila. I samma stekpanna så lägg i kronärtskockorna, rädisorna och vårlöken, stek dem i ca 1-2 minuter sen blanda i dem i en skål med spenat, hasselnöts olja, örtsalt, citronpeppar, vitlökspulver och persilja. Servera allt på en tallrik med lite karse.









Kalorier 291,3
Protein 25,5
Kolhydrater 9,7
Fett 15,5


Kommentarer