Så till ännu en fiskrätt jag leker fram till Sydfisk.
Med salsan så blev den riktigt frisk och god och med väldigt lite kolhydrater. Jag använde messmör stället för smör för att få en lite sötare smak som passar helt in med den friska salsan.
200gr svärdfisk.
3gr kokosfett
5gr messmör (vanligt smör om så önskas)
Örtsalt
Malen svartpeppar
Nypa solrosskot
Salsa.
50gr keso
50gr 1 liten pink lady äpple, tärnade
30gr 4st rädisor, tärnade
20gr 1st vårlök, skivad
40gr 4st cocktailtomater, kvartade
10gr 4st valnöter, hackade
10gr 1 matsked valnötsolja
En nypa karse
3 blad salvia, skivad
2 matskedar citronjuice
Örtsalt
Malen svartpeppar
Lägg allt som hör till salsan i en skål och blanda väl, låt den stå.
Stek svärdfisken i en varm stekpanna med kokosfett och messmör i ca 1 minut på varje sida, ta bort den från värmen och låt den vila sen krydda med örtsalt och malen svartpeppar. Servera med solrosskott om ni vill.
För hela rätten.
Kalorier 569,9
Protein 54,1
Kolhydrater 13,8
Fett 32,8
Dela på två personer.
Kalorier 285
Protein 27,1
Kolhydrater 6,9
Fett16,4
Kommentarer
Skicka en kommentar