Torsk med råkostsallad och äggkräm.

Var sugen på något lätt och gott nu efter en lång dag på jobbet och ett pass i gymmet. Älskar kött men när man äter upp till ett halvt kg om dagen på jobbet så blir man lite små trött även om vi har det möraste Black Angus Beef som går att få tag i.
 
Denna rätt är så saftigt god och lätt att den passar helt perfekt till det lätta kvällsmålet för alla smakerna gifter sig och ger dig den läckraste smekmånad i din mun som du inte helt enkelt inte vill glömma. Hehe.

Nu tycker ni helt säkert att det är många ingredienser men ser ni efter så märker ni att dem flesta åter kommer så i allt så är det inte så många jag har bara upprepat dem stället för att samla dem alla och sen komplicera i hur jag förklarat hur jag lagat rätten.

110gr torsk
5gr 1tesked becel
1 tesked citronjuice
Örtsalt
Malen svartpeppar

Råkostsallad
100gr riven morot
20gr russin
5gr 1tesked honung
5gr 1 tesked olivolja
1 tesked vitvinsvinäger
1 tesked hackad persilja
Örtsalt
Malen svartpeppar

Äggkräm
60gr 1 stort kokt ägg
20gr 1 matsked kesella 1 %
10gr 1/2 matsked fettfri majonnäs
1 tesked hackad persilja
Örtsalt
Malen svartpeppar

Blanda allt som hör till råkostsalladen och låt den stå minst 15 minuter.

Lägg det kokta ägget i en skål och krossa den grovt med en gaffel sen blanda i allt som hör till.

Lägg torsken på en bit folie i en stekpanna med salt, peppar, citronjuice och en klick becel på toppen sen baka av den i ugnen på 160C i ca 8 minuter. 

Innan ni serverar pressa ut lite av saften från råkostsalladen och servera med torsken och äggkrämen.






Kalorier 374,5
Protein 30,2
Kolhydrater 29,2
Fett 14,5



Kommentarer