Kalkon och svamp pizza.

Hittade en hel del recept när jag gick igenom 3 timmar av damtidningar när jag väntade på att jag skulle operera mig. Fan en pizza botten med havregryn och sojamjöl som jag var tvungen att prova. Men jag blev inte helt nöjd med den så kommer helt klart leka vidare på detta recept för den var så lätt att göra. Och inte helt fy skam i smaken. Helt ok alternativ till en sundare pizza. 

Och så ville jag leka fram något lätt recept för att testa min nya kamera som ska vara perfekt för matbilder, så nu kommer bilderna ha samma kvalitet som maten. ”ler”

20gr 1/2 dl fiber havregryn (ICA´s egna är dem bästa)
30gr 1dl sojamjöl
5gr 1matsked olivolja
1/4 tesked salt
1/2 dl vatten
50gr rökt skivad kalkon
10gr 1st skivad svamp
15gr riven matlagningsost 11 %
20gr 1 matsked tomatpuré
 Vitlökspulver
Pizza krydda


Blötlägg havregryn med vatten och lått stå i 10minuter. Blanda i sojamjöl, salt och olivolja och knåda till en jämn deg. Kavla ut degen på bakplåtspapper sen baka av i en förvärmd ugn på 200C i ca 8minuter. 

Bred tomatpurén över hela pizzan sen lägg på kalkon, svamp, ost och kryddorna.
Sätt tillbaka i ugnen ca 10minuter. Eftersom osten är lågfet ost så smälter den inte som vanlig ost så pizzan är klart när den fått en fin färg.






Kalorier 363,7
Protein 31,3
Kolhydrater 18,4
Fett 17

Kommentarer