Kyckling marinerad och ugnsbakad med potatis, pumpa, tomat med kesella bearnaise

Så till dagens lunch. Kände från igår att ännu en enkel och god rätt som inte kan gå fel skulle sitta fint, plus att det är en ”allt i en gryta, lat rätt”

Kycklingen marinerade jag med min egen grillkrydda. Nu igen med hans egna grejer tänker ni helt säkert, men tänk så här ni gör en laddning kryddor så får ni 5-6 burkar som håller lätt ett år, det är både vad jag har gjort och en vän till mig. På det viset slipper ni alla tillsatser och får en krydda som är bara din egen.

Sen kan ni ta 5-6 kyckling bröst marinera dem i en frys påse med kryddan och olja så har ni för hela veckan om ni antigen bakar av dem alla på en gång eller en åt gången.

Det samma gäller för potatis, om ni kokar en hel laddning så har ni för hela veckan så räcker det att ni tar det ni behöver för dagen så slipper ni laga en massa mat varje dag. Potatis väger det samma okokt som kokt.
Det är något jag själv ska börja göra igen inför sommar formen ”ler”

200gr kyckling bröst
1matsked av min egen grillkrydda (du hittar receptet i bloggen eller vanlig grillkrydda
5gr 1 matsked olivolja
100gr tärnad kokt potatis
100gr tärnad pumpa
30gr 2st halverade cocktailtomater
20gr 1st skivad challotenlök
5gr kokosfett
Örtsalt
40gr 1stor matsked kesella bearnaise (du hittar receptet i bloggen)

Börja med att marinera kycklingen med grillkrydda och olivolja en fryspåse i minst 30minuter desto längre desto mer smak.
Sätt igång ungen på 150C.
Värm en stekpanna med kokosfett, lägg i pumpa, lök och kycklingen och stek allt i ca30 sekunder på varje sida av kycklingen så den får färg.
Blanda i den kokta potatisen och lägg dem halverade cocktailtomaterna sidan om kycklingen. Krydda med lite grillkrydda sen baka allt i ugnen i ca 20minuter. Ta ut och krydda med örtsalt sen låt kycklingen vila i ca 1 minut medan ni serverar resten med kesella bearnaisen.

Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan.






För hela rätten
Kalorier 482,5
Protein 51,6
Kolhydrater 24
Fett 19

Delat på två personer.
Kalorier 241,3
Protein 25,8
Kolhydrater 12
Fett 9,5




Kommentarer