Så till ännu en min serie, ” allt i en gryta, lat rätter”. Kände att det var ett tag sen jag hade rostade rotfrukter, vilket är så gott.
Tänk på om ni klyftar potatisen och rotfrukterna en aning tunnare ca 1/2 cm tjocka så går det snabbare att tillaga.
150gr kyckling bröst
100gr 2st medel stora nypotatisar klyftade
50gr 1 liten morot klyftad
50gr palsternacka klyftad
50gr rotselleri klyftad
30gr 1/2 rödlök klyftad
10gr 1 matsked kokosfett
10gr 1 matsked grov senap
2 teskedar av min egen grillkrydda eller vanlig grillkrydda.
1 matsked vitvinsvinäger
1 matsked flytande grönsaksfond
2 matskedar citronjuice
Sätt igång ugnen på 150C grill.
Lägg alla grönsakerna i en skål, blanda halva kokosfettet med senap, vinäger, grönsaksfonden och grillkryddan i en kopp, Sen blanda i mixen med grönsakerna.
Värm en stekpanna med andra halva av kokosfettet och stek kyckling ca 1minut på varje sida. Lyft ut kycklingen och lägg i grönsakerna sen lägg kyckling ovanpå allt.
Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter. Ta ut och häll över citronjuicen.
För hela rätten.
Kalorier 442,1
Protein 37,1
Kolhydrater 33,4
Fett 16,1
Delat på två personer.
Kalorier 221,1
Protein 18,7
Kolhydrater 16,7
Fett 8,1
Kommentarer
Skicka en kommentar