Risgrynsgröt. Med en Bladi blaha diblala varning

Efter en lång och hård jul säsong och med bara en vecka kvar så känner jag mig lite mosad i huvudet, så det har inte blivit så många recept som jag har önskat lägga upp, för idéerna leker runt där uppe i lekstugan.
 
Och i och med att min nya kökschef pressar mig till att göra bättre ifrån mig i köket till helt nya smaknivåer jag är van vid så lär ni se nya lekfulla rätter dyka upp. Han har hittat min svaghet och i och med det så är han på mig för att han vet att jag kommer gå hem och ligga och irritera mig och sen komma tillbaka nästa dag med en glöd att överbevisa honom att han har fel. Han förklarade för mig att han gör det för att han vet att jag lyssnar och tar åt mig men jag tar det lika hårt även om jag vet att han har förtroende för mig. Det är inte många som har kunnat svara på mina utanför boxen frågor som i hur och varför andra kockar gör vad dem gör utan dom har tagit mina så kallade dumma frågor som jag inte vet vad jag sysslar med. Men han kan säga direkt vad jag gjort för fel och vad jag ska lägga till och vad jag gjort för att få det att smaka så bra. 

Att stå i ett kök kan ibland jämföras med att gå en MMA fight för man tar och ger slag, man jobbar häcken av sig det känns som det aldrig ska ta slut för man har slagit sig helt slut och har inget kvar i sitt sinne att ta mer av, men så får man en spark som får adrenalinet att kickas upp 100 % sen är man med i fighten igen och kör på till slutet utan att ge upp och avslutas som vinnare.
Detta hände nu i fredags när hela köket hamnade i kollektivkollaps, det kändes som vi rörde oss men vi fick inget gjort och vi låg efter hela tiden. Det var en av dem få gångerna som jag förlorade mitt lugna kollektiva jag och jag sprang mest runt som en huvudlös kyckling, fick frispel och tappade humöret. Jag tyckte min sås var bra men det hade inte nått hela vägen upp även om den var grymt god. Så kökschefen hotade med att slå ihjäl mig nästa dag om jag inte fick till en ätbar sås. 

Igår kom han in och sa till en av kockarna, ”se nu vad som händer när jag får igång gänget” . Han fullständigt flippade loss och gav oss en känga som fick hela köket att skaka sen stod han bara och stirrade på oss när vi ökade med 100 % och maten blev gjord på noll tid. Jag fick mig ett par sparkar med att jag inte skulle skämma ut honom med så dålig mat. Alla gjorde sitt och vi blev klara på halva tiden jämfört med gårdagen. Under service får jag höra att såserna är precis som dem ska och han kläcker ut en av sina citat igen. ”Jonas du är lite av en narcissist för du måste ta lite stryk för att vakna till liv och börja prestera. ”      
Efteråt bjöd han på några drinkar och förklarade varför han gör som han gör. Och det är inte så konstigt att vi är trötta när vi skickar ut ett halvt ton anka i veckan och serverar nästan 4000 personer i veckan det blir 16000 rätter och vi är 10 kockar. 

Det låter lite som ”Gordon Ramseys, Hells kitchen” och jag lovar vår kökschef är större och hårdare än Gordon. Han är inte farlig för vi får allt vi vill och får arbeta med dem bästa produkterna, sen får vi göra vad vi vill så länge vi gör vårt jobb.
Men nog om det för nu har jag rabblat tillräckligt och jag vet inte om det är för er skull eller mest min egen så komma tillbaka och läsa detta nästa gång jag får spel och vill slå ner min kökschef när han har pressat mig till det yttersta. Ler

Så i och med att jag inte hade lust att laga någon mat idag så försökte jag hitta något lätt i butiken och fann risgrynsgröt som innehöll 100kcal och 17gr kolhydrater per 100gr så direkt gick huvudet igång på lekhumör igen och jag tänkte varför inte bara blanda ner en skopa vaniljprotein för att få den komplett.
Grymt gott blev det.

250gr en halv tub risgrynsgröt
35gr 1 skopa Myofusion vanilj
20gr 1 matsked ICAs sockerfria hallonsylt

Blanda gröten och proteinpulvret servera med sylten på toppen. 





För hela  
Kalorier 422
Protein 28,2
Kolhydrater 28
Fett 5

Delat på två.
Kalorier 211
Protein 14,1
Kolhydrater 14
Fett 2,5






Kommentarer