Närmare en biff bea med pommes kommer du inte om du nu inte köper färdig pommes så klart. Jag ska erkänna att jag har alltid en påse med ICA´s pommes som innehåller 96 % och som är ett mycket bättre alternativ om ni ugnsbakar dem, än pommes ni får ute som har bli friterad i olja.
Jag använde mig idag av delikatess potatis som är lite fastare och längre i formen och som passar helt perfekt till klyftpotatis. Sen var jag väldigt osäker på vilken grönsak jag var sugen på och så klart vad jag hade hemma. Det fick bli frysta majs och ärter som är otroligt lätta att tillaga och hur jag tillagade dem idag har gjort det mycket lättare.
160gr ryggbiff
100gr kvartad potatis
40gr frysta ärter
40gr frysta majskorn
10gr 1tesked becel smör
5gr kokosfett
1/2 tesked vitlökspulver
1/3 tesked persilja
1/2 tesked färsk timjan
1/2 tesked färsk rosmarin
Örtsalt
Malen svartpeppar
40gr 1 stor matsked kesella bearnaise (du hittar receptet i bloggen)
Sätt igång ugnen på 200C. Skölj ärterna och majsen i varmt vatten och låt stå.
Lägg potatisen med becel, kokosfett, vitlökspulver och persilja i en stekpanna och se till att all potatis är täckt med fettet och kryddorna. Baka i ca 15 minuter tills potatisen nästan färdiga, häll i majsen och ärterna i stekpannan och placera i ugnen igen för 3-4minuter. Krydda med örtsalt.
Grilla ryggbiffen som ni låtit stå i rumstemperatur och kryddad med örtsalt och svartpeppar i ca 3-4minuter.
Lägg ryggbiffen åt sidan för att vila en minut och lägg på timjan och rosmarin ovanpå.
För hela rätten.
Kalorier 466,2
Protein 45,3
Kolhydrater 28
Fett 17,9
Delat på två portioner.
Kalorier 233,1
Protein 22,7
Kolhydrater 14
Fett 9
Åh vad hungrig man blir när man tittar på allt du har gjort här. Ja tänk om man hade fått den maten lagad varje dag då hade man mått som en prinsessa *L*
SvaraRadera