Så var det tid
för söndagsmålet. Har kört två gympass idag så jag kan njuta av söndagsmys med god mat och film. Det började med att jag blev sugen på burgare med smällt
mozzarella, men när jag väl lekte loss i köket så tog det en annan vändning och
det blev med limpa med soltorkade tomater och mozzarella, bakat i rödvin sen en
rödvinssås med stekt potatis och minimajs för vi måste ju ha lite grönsaker i
för sakens skull. Det blev en helt underbar söndags middag som smakar allt
annat än sunt ”ler”
Limpan
200gr nötfärs
20gr 3st fin
hackade soltorkade tomater (dem torkade inte dem i olja)
10gr 1liten
finhackad challotenlök
1st finhackad
vitlök
4st fin hackad gräslök
30gr hackad
mozzarella
1/3 tesked
paprikapulver
1/3 tesked
örtsalt
---------------------------------------------------------------------
150gr tärnad kokt
potatis
50gr 4st tärnad
minimajs
1dl matlagningsrödvin
(finns på ICA)
0.2 dl balsamico vinäger
1/4 tesked stevia
socker
20gr 1 matsked
kesella 1 %
Paprika pulver
Örtsalt
5gr becelsmör
5gr kokosfett
Sätt igång ugnen
på 150C.
Blanda allt som
hör till limpan, forma till en limpa sen lägg den i en stekpanna med rödvin,
balsamico och stevia socker. Placera den i ugnen i ca 20 minuter.
Efter halva tiden
så stek potatisen och minimajsen med becel och kokosfett i ca 5 minuter sen
krydda med paprika och örtsalt.
Ta ut limpan från
ugnen och lägg limpan på en skärbräda för att vila. Ställ stekpanna på efter
värmen på plattan som ni stekt potatisen, vispa ner kesella i rödvinet.
Servera potatisen
med limpan och såsen.
För hela rätten.
Kalorier 589,6
Protein 53,8
Kolhydrater 33,6
Fett 26,3
Delat på två
rätter.
Kalorier 294,8
Protein 26,9
Kolhydrater 16,8
Fett 13,2
För bara limpan.
Kalorier 428,5
Protein 47,9
Kolhydrater 8,7
Fett 22,3
Kommentarer
Skicka en kommentar