Bifflimpa med soltorkade tomater och mozzarella i rödvin, med stekt potatis och minimajs.

Så var det tid för söndagsmålet. Har kört två gympass idag så jag kan njuta av söndagsmys med god mat och film. Det började med att jag blev sugen på burgare med smällt mozzarella, men när jag väl lekte loss i köket så tog det en annan vändning och det blev med limpa med soltorkade tomater och mozzarella, bakat i rödvin sen en rödvinssås med stekt potatis och minimajs för vi måste ju ha lite grönsaker i för sakens skull. Det blev en helt underbar söndags middag som smakar allt annat än sunt ”ler”

Limpan
200gr nötfärs
20gr 3st fin hackade soltorkade tomater (dem torkade inte dem i olja)
10gr 1liten finhackad challotenlök
1st finhackad vitlök
4st fin hackad gräslök
30gr hackad mozzarella
1/3 tesked paprikapulver
1/3 tesked örtsalt
---------------------------------------------------------------------
150gr tärnad kokt potatis
50gr 4st tärnad minimajs
1dl matlagningsrödvin (finns på ICA)
0.2 dl balsamico vinäger
1/4 tesked stevia socker
20gr 1 matsked kesella 1 %
Paprika pulver
Örtsalt
5gr becelsmör
5gr kokosfett

Sätt igång ugnen på 150C.

Blanda allt som hör till limpan, forma till en limpa sen lägg den i en stekpanna med rödvin, balsamico och stevia socker. Placera den i ugnen i ca 20 minuter. 

Efter halva tiden så stek potatisen och minimajsen med becel och kokosfett i ca 5 minuter sen krydda med paprika och örtsalt.

Ta ut limpan från ugnen och lägg limpan på en skärbräda för att vila. Ställ stekpanna på efter värmen på plattan som ni stekt potatisen, vispa ner kesella i rödvinet.
Servera potatisen med limpan och såsen. 





För hela rätten.
Kalorier 589,6
Protein 53,8
Kolhydrater 33,6
Fett 26,3

Delat på två rätter.
Kalorier 294,8
Protein 26,9
Kolhydrater 16,8
Fett 13,2

För bara limpan.
Kalorier 428,5
Protein 47,9
Kolhydrater 8,7
Fett 22,3






Kommentarer