Nu när jag börjat
träna ordentligt igen efter mitt lilla uppehåll, även om det inte var ett
uppehåll för jag tränade fortfarande 2-3 gånger i veckan och åt lite mer än
normalt så ser jag det som ett uppehåll för jag tränade inte fullt ut och
skötte kosten. Men i alla fall nu har jag fått ett sådant sötsug och kände att
det var dags att leka fram ännu en mousse och leka med guranmjölet från
LCHF-butiken.
Ja, jag vet jag använder
mycket av deras produkter. Det är för att jag gillar dem och för att dem är
lätt att använda, men jag stödjer inte deras kostlära, för jag tror fortfarande
på en moderat och sund kost som är varierad. Men så klart eftersom jag tränar
hårt så äter jag lite mer protein än normalt och drar ner på kolhydraterna
ibland för att tappa lite vätska och fett. Jag försöker hålla en någorlunda
sund fett mängd på ca 20-30% av mitt dagliga intag men det är vad som fungerar
för mig och jag dömer ingen som vill gå på den så kallade LCHF hypen för det är upp till var och en vad dem känner är rätt kost för dem.
Men strunt i det
för denna mousse jag lekt fram i dag är moussen av alla moussar ”ler”
Den blev så
otroligt lätt, luftig och helt underbart god . Den är nog min bästa hittills och
jag har gjort flera olika versioner.
200gr 6st
äggvitor
1 stor tesked stevia socker
15gr 1 tesked
jordnötssmör
40gr 1 stor skopa casein choklad proteinpulver
1 tesked guarnmjöl
1 tesked 5gr kakaopulver
2,5dl vatten
Vispa äggvita och
steviasocker tills den är väldigt fluffig, med en elvisp. Ni ska kunna hålla
skålen upp och ner utan att det rinner ut.
Lägg resten i en
annan skål och vispa hårt i en minut tills allt blivit till en smet. Ta
äggvitan och rör ner det i den andra skålen försiktigt genom att dra skeden
från botten och upp medan ni formar en åtta.
Sätt in i kylen
och låt stå en timme. Jag var tvungen att pimpa den med sockerfri digestiv…
ograsmiskt god ”ler”
För hela.
Kalorier 345,2
Protein 57,6
Kolhydrater 7,7
Fett 9,3
Kommentarer
Skicka en kommentar