Har lekt med den
här nu några gånger och den har tagit flera olika riktningar för jag började
med en ide som jag inte var nöjd med även om den smakade bra, sen blev det en
andra version som jag inte var nöjd med heller, men det var då jag kom på iden
med rulltårtan. Men jag visste inte riktigt vart jag var på väg idag och hur
det skulle sluta för jag höftade vilt och maskineriet uppe i lekstugan gick på
högfart.
Efter jag lagt
upp den sist så nämnde jag att den inte såg hälften så god ut som den var, och det
tog inte lång tid innan min kökschef kom till mig på jobbet och sa att jag inte
kunde lägga upp så dåliga bilder för det var det hemskaste han sett. Fannnn
tänkte jag, han har rätt igen!!!!!
Han är grym bra
på att ge konstruktiv kritik och även om jag blir lika sur varje gång så
uppskattar jag det för det är ingen annan som säger att något jag har gjort är
dåligt. Alla säger att allt är jätte bra och det vet jag redan. Så även om jag älskar
att höra att jag har lekt ihop något grymt gott igen så är det alltid bra med
lite kritik för att få igång hjärnkontoret igen i att pressa mig till att bli
bättre för bättre kommer jag att bli.
Så jag vara bara tvungen att göra om den och
denna gång med en stor portion tålamod och så tänkte jag till lite mer denna gång
vilket jag normalt inte brukar göra. Jag har svårt för att leta upp ett recept
och planera vad jag ska laga, utan jag går in i köket och leker ihop något på
känsla. Oftast blir det bra men denna gången blev det njaaaa sådär ”ler”
Men wow!!! Den
blev så orgasmiskt god att jag nästan grät så god den blev hahaha.
Basen
300gr 9st
äggvitor
80gr bakerix från
LCHF-butiken
1 1/2 tesked stevia socker från LCHF-butiken
5gr 1 tesked maizena
majsstärkelse
Nypa salt
Krämen
200gr philadephia
5 %
70gr casein protein choklad (farings slowproo)
5gr 1 tesked
kakaopulver
1 tesked stevia
socker från LCHF-butiken
1 tesked
gelatinpulver (finns på ICA)
2 dl vatten.
Sätt igång ugnen
på 150C.
Vispa äggvita,
stevia, salt och maizena med en elvisp i ett par minuter tills det är fluffigt
och glansigt. Rör ner bakerix.
Lägg
bakplåtspapper på en vanlig ugns plåt sen lägg ett jämnt lager över hela och
placera i ugnen i ca 15-20 minuter.
Blanda krämen
under tiden genom att lägga gelatinet i vattnet sen låt den stå i 5 minuter, sen
lägg allt förutom protein pulvret i en gryta och värm upp på medelvärme
under tiden som ni rör om med en visp. Värm upp allt tills det blir lite varmare
än finger varmt och allt har lösts upp, ta bort grytan från värmen och blanda i
det i en skål med protein pulvret. Vispa tills det har blivit en jämn smet. Lägg
skålen i en annan skål med kallt vatten och rör om mixen tills den blivit
svalare men inte kall.
När basen är
färdig ta ut den, lägg ett ugnsfolie som ni sprejat med oljespray på toppen sen
vänd allt om och lägg det bordet. Vänta i ca en minut sen dra försiktigt av
baksida av pappret från basen.
Bred smeten jämnt
över hela, lämna ca 1 cm på ovan och undersidan, sen med folien försiktigt vik ena sidan över
och rulla försiktigt över till andra sida.
Ställ in och låt
stå i några timmar.
För hela.
Kalorier 1032,3
Protein 125,5
Kolhydrater 26,1
Fett 45
Per 100gr.
Kalorier 201,6
Protein 24
Kolhydrater 5,1
Fett 9
Per bit delat på
14 bitar.
Kalorier 73,7
Protein 9
Kolhydrater 2,1
Fett 3,2
Kommentarer
Skicka en kommentar