Choklad rulltårta.


Har lekt med den här nu några gånger och den har tagit flera olika riktningar för jag började med en ide som jag inte var nöjd med även om den smakade bra, sen blev det en andra version som jag inte var nöjd med heller, men det var då jag kom på iden med rulltårtan. Men jag visste inte riktigt vart jag var på väg idag och hur det skulle sluta för jag höftade vilt och maskineriet uppe i lekstugan gick på högfart.

Efter jag lagt upp den sist så nämnde jag att den inte såg hälften så god ut som den var, och det tog inte lång tid innan min kökschef kom till mig på jobbet och sa att jag inte kunde lägga upp så dåliga bilder för det var det hemskaste han sett. Fannnn tänkte jag, han har rätt igen!!!!! 

Han är grym bra på att ge konstruktiv kritik och även om jag blir lika sur varje gång så uppskattar jag det för det är ingen annan som säger att något jag har gjort är dåligt. Alla säger att allt är jätte bra och det vet jag redan. Så även om jag älskar att höra att jag har lekt ihop något grymt gott igen så är det alltid bra med lite kritik för att få igång hjärnkontoret igen i att pressa mig till att bli bättre för bättre kommer jag att bli. 

 Så jag vara bara tvungen att göra om den och denna gång med en stor portion tålamod och så tänkte jag till lite mer denna gång vilket jag normalt inte brukar göra. Jag har svårt för att leta upp ett recept och planera vad jag ska laga, utan jag går in i köket och leker ihop något på känsla. Oftast blir det bra men denna gången blev det njaaaa sådär ”ler”

Men wow!!! Den blev så orgasmiskt god att jag nästan grät så god den blev hahaha.

Basen
300gr 9st äggvitor
80gr bakerix från LCHF-butiken
1 1/2  tesked stevia socker från LCHF-butiken
5gr 1 tesked maizena majsstärkelse
Nypa salt

Krämen
200gr philadephia 5 %
70gr casein protein choklad (farings slowproo)
5gr 1 tesked kakaopulver
1 tesked stevia socker från LCHF-butiken
1 tesked gelatinpulver (finns på ICA)
2 dl vatten.

Sätt igång ugnen på 150C.

Vispa äggvita, stevia, salt och maizena med en elvisp i ett par minuter tills det är fluffigt och glansigt. Rör ner bakerix. 

Lägg bakplåtspapper på en vanlig ugns plåt sen lägg ett jämnt lager över hela och placera i ugnen i ca 15-20 minuter.

Blanda krämen under tiden genom att lägga gelatinet i vattnet sen låt den stå i 5 minuter, sen lägg allt förutom protein pulvret i en gryta och värm upp på medelvärme under tiden som ni rör om med en visp. Värm upp allt tills det blir lite varmare än finger varmt och allt har lösts upp, ta bort grytan från värmen och blanda i det i en skål med protein pulvret. Vispa tills det har blivit en jämn smet. Lägg skålen i en annan skål med kallt vatten och rör om mixen tills den blivit svalare men inte kall. 

När basen är färdig ta ut den, lägg ett ugnsfolie som ni sprejat med oljespray på toppen sen vänd allt om och lägg det bordet. Vänta i ca en minut sen dra försiktigt av baksida av pappret från basen.
Bred smeten jämnt över hela, lämna ca 1 cm på ovan och undersidan, sen med folien försiktigt vik ena sidan över och rulla försiktigt över till andra sida.
Ställ in och låt stå i några timmar. 










För hela.
Kalorier 1032,3
Protein 125,5
Kolhydrater 26,1
Fett 45

Per 100gr.
Kalorier 201,6
Protein 24
Kolhydrater 5,1
Fett 9

Per bit delat på 14 bitar.
Kalorier 73,7
Protein 9
Kolhydrater 2,1
Fett 3,2






Kommentarer