Kalkon och mozzarella pirog.

Fick en snille blixt när jag var på jobbet. Tänkte att jag skulle spinna vidare på pizzan och göra carlzone med kalkon men efter jag såg hur liten den var så var den inte värd att kallas carlzone utan det fick bli en pirog i stället. Jag lekte om den en aning och gjorde den lite krämigare och den blev otroligt, synd bara att den är så liten men med mindre än 500kalorier så är den ett helt perfekt mål.

Basen.
30gr 0.8dl Grahamsmjöl
30gr 1dl sojamjöl
5gr kokosfett
1 matsked torrjäst
5gr 2 teskedar rörsocker
Nypa salt
0,4dl ljummet vatten.

40 rökt kalkon
20gr 1 matsked tomatpuré
30gr 1 stor matsked philadephia extra light 5 %  
30gr mozzarella
1/4 tesked vitlökspulver
1/3 tesked oregano
1/4 tesked örtsalt

Blanda ljummet vatten med torr jäst, låt stå i 5 minuter. Blanda i kokosfett, socker, salt sen rör i grahamsmjöl och sojamjöl, knåda den till en slät deg. Låt stå i en skål i 1 timme. 

Sätt igång ugnen på 200C och sätt in plåten i ugnen.

Kavla ut degen till passande storlek på bakplåtspapper. Lägg tomatpuré, phildephia, mozzarella i bitar, kryddorna och örterna i en skål och blanda ordentligt. Ta den skivade kalkonen och klipp i sönder den med en sax i mindre bitar sen bred tomat röra på ena halvan av degen sen lägg kalkonen över. Vik den tomma delens kant över till den andra kanten och med pekfinger och tumme tryck ihop kanterna.

Ta ut den varma plåten och lägg pirogen med bakplåtspapper på plåten och sätt in den i ungen i ca 10 minuter tills den har fått en fin färg.





 
Kalorier 472
Protein 33,2
Kolhydrater 32
Fett 21,7

Kommentarer