Som vanligt så
vet jag inte vad som hände men jag blev grymt sugen på paprika kyckling och
kurry smaksatt bulgur mest för att det skulle nog se riktigt bra ut. Kom hem
från gymmet och efter dagen andra pass så kunde inte detta mål sitta bättre.
200gr kyckling
40gr bulgur
50gr fin hackad
blomkål
4+4gr kokosfett
50gr 1/2 dl
kokosmjölk light
1/2 dl matlagningsvitvin
(finns på ICA)
1 1/2 + 1/2 dl
vatten
1 tesked gurkmeja
1 tesked paprika
pulver
1/3 tesked
vitlökspulver
Örtsalt
Malen svartpeppar
Gräslök
Persilja
Värm en stekpanna
med 4gr kokosfett till den blir rykande varm, lägg i kyckling bröstet och stek
på en sida i ca 1 minut, vänd och krydda på den stekta sidan med lite av
paprikan fortsätt steka i ca 1 minut, vänd och krydda igen med paprika pulver
på den andra sidan sen vänd igen så båda sidorna får färg och att paprika har
bränt in en aning. Häll i vitvin och låt den koka i ca 30 sekunder, häll i
kokosmjölk och vatten sen vitlökspulver, sätt på ett lock och låt den koka på
lite högre än medelvärme i ca 10 minuter sen häll i den fin hackade blomkålen och
det sista av paprikapulvret. Sätt på locket igen och låt allt koka i ca 5-10
minuter till.
Under tiden så
värm en gryta med bulgur, kokosfett, gurkmeja och kurry. Rör om hela tiden och
bränn en aning kryddorna med bulgur. När det börja komma lite rök och osa en
aning så häll i 1 1/2 dl vatten. Sänk värmen till medel och låt det små koka i
ca 8 minuter tills vätskan är borta.
Nu behöver ni inte göra
detta om ni känner att det blir för mycket utan ni kan lika gärna bara värma upp
grytan med allt i en aning sen hälla i vattnet. Men ni får en lite mer nötigare
och en helt annan karaktär om ni bränner kryddorna med bulgur.
När bulgur är
klar så blanda i hackad persilja och gräslök sen smaksätt med örtsalt och malen
svartpeppar.
När kyckling är
klar så ta upp den och låt den vila en minut, smaksätt såsen med örtsalt och
svartpeppar.
För hela rätten.
Kalorier 495,5
Protein 49
Kolhydrater 30,7
Fett 18,4
Delat på två
rätter.
Kalorier 247,8
Protein 24,5
Kolhydrater 15,4
Fett 9,2
Kommentarer
Skicka en kommentar