Kom hem från träningen och kände att jag ville ha något värmande eftersom det är så ruggigt kallt ute.
Visste inte riktigt vad jag skulle göra men linserna och kyckling hoppade upp och slog mig och när jag började så tittade kurryn fram, så jag kunde inte motstå frestelsen att leka ihop en kurry gryta som både är varm, god och otroligt näringsrik. Kunde inte låta bli att ta fram vaniljen för sötman i vaniljen formar hela kroppen i grytan ”ler”
100gr eller 200gr strimlad kyckling
40gr 1dl röda linser
50gr grov hackad blomkål
20gr 1st skivad challotenlök
1st hackad vitlöksklyfta
1 tesked persilja
1/2 tesked kurry pulver
1/3 tesked ingefära pulver
1/4 tesked vanilj pulver eller arom
1/3 tesked örtsalt
Malen svartpeppar
5gr kokosfett
1 matsked sojasås
1/3 tesked sambaolek
1,5 dl vatten
Värm en gryta med kokosfett riktigt varm. Lägg i lök och vitlök, stek dem snabbt sen lägg i kycklingen och stek den så den får färg i ca 30sekunder. Blanda i kryddorna i ca 30sekunder.
Blanda i linserna med vatten, sojasås, sambaolek, vanilj sen sänk värmen till medel och låt den små koka i ca 12 minuter.
Efter 5 minuter lägg i blomkålen.
När linserna är klara, ta av värmen och blanda i örtsalt, malen svartpeppar, persilja och kesella.
Med 200gr kyckling
Kalorier 439,7
Protein 56,2
Kolhydrater 23,3
Fett 11,9
Med 100gr kyckling
Kalorier 324,7
Protein 37,7
Kolhydrater 23,3
Fett 8,8
Kommentarer
Skicka en kommentar