Mörksej med ljummen lins, rödlök, rädisa och sockerärt sallad och röd kesella pesto.

Här kommer ännu ett recept jag leker fram till Sydfisk.se som finns i Malmö och som har fri hemkörning till hela Skåne. Har nu använt deras fisk i snart ett år och dem har den bästa kvalitén av fisk om man nu inte fångar den själv. 
Det är ju klart man kan gå ner till Willy´s och köpa billigare fisk men det är som att gå till LUCO food och köpa deras kalvfärs för 29kr/kg. När färs normalt kostar ca 60-80kr/kg den kommer inte att vara hälften så bra.


130gr mörksej
40gr 1/2 dl röda linser
30gr skivad rödlök
30gr skivade sockerärter
20gr 2st skivad rädisa
1/3 tesked vitlökspulver
Persilja
Örtsalt
Citronpeppar
5gr kokosfett
5gr becel
1 matsked sojasås
1.2dl vatten
1 matsked flytandegrönsaks fond
30gr 1 stor matsked röd kesella pesto. Se recept.

Börja med att salta fisken med ca 1/2 tesked örtsalt.

Koka linserna med vatten och grönsaksfond i ca 10minuter tills vattnet är borta. Lägg i grönsakerna och kryddorna. Ta bort från värmen och låt stå.

Värm en stekpanna med kokosfett och becel. När panna är väldigt varm lägg i fisken och sänk värmen till medel. Krydda med citronpeppar och stek fisken ca 2minuter på varje sida. 

Servera med lins salladen och den röda kesella peston.






Kalorier 380,2
Protein 41,5
Kolhydrater 25,6
Fett 10,8


Kommentarer