Pizza med kyckling och pumpa, tomatkompott. Dinkelmjöl och sojamjöls botten.

Det var meningen att jag skulle göra en pizza på kokosmjöl och mandelmjöl idag så jag började leka med LCHF´s bakerix men det ville sig inte så jag provade att ta bort hälften och tillsätta sojamjöl, men det kändes inte rätt det heller. Men envis som jag är så provade jag att baka av den ändå.

Men som jag trodde så gick det inte och den smakade som en mandelkaka istället så min inneboende fick den. Hon brukar uppskatta mina så kallade misstag ”ler” 

Så jag tänkte efter och funderade på hur en pizza botten verkligen ska göras. Men jag vill hålla nere på kalorierna så jag fick leka om den lite. Och jag måste säga att den blev riktigt god och med under 500 kalorier så är den ett helt perfekt mål och även om det är en pizza så har den ett bra och balanserat näringsvärde inte är helt fel det heller. Det lär dyka upp fler typer olika smaker.

Nu var jag lite otålig efter mitt förra misslyckande och kunde låtit den jäsa, och kommer nog helt klart prova det till nästa gång.

Basen
30gr 1dl sojamjöl
30gr 0.8dl dinkelmjöl fiberrik
1 matsked torkad jäst
3gr 1tesked råsocker
5gr 1matsked olivolja
Nypa salt
1/2 dl ljummet vatten

80gr fint strimlad kyckling
40gr 2 matskedar pumpa och tomatkompott (du hittar receptet i bloggen) eller vanliga krossade tomater
30gr 2st kvartade cocktailtomater
30gr riven matlagningsost 11 %

Blanda jästen med vattnet. Låt den stå i ett par minuter. Blanda i olivolja, socker, salt sen rör i dinkelmjöl och sojamjöl. Knåda den till en jämn och fin boll. Låt den stå i ca 30 minuter. Om du har orken att vänta, jag hade inte det ”ler”

Lägg den på en plåt och knåda den till en pizza med antingen händerna eller kavla den så den blir jämn tjock.
Baka den i en förvärmd ugn på 200C i ca 10minuter till kanterna har börjat få färg. 

Ta ut och bred tomatkompotten jämnt över hela, lägg på den fint strimlade kycklingen ovanpå sen osten och till sist cocktailtomaterna. 

Baka igen i ugnen på 150C i ca 10minuter till kycklingen är färdig.

Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan.






Kalorier 481
Protein 43
Kolhydrater 29,1
Fett 19,1


Kommentarer