Så har jag varit
igång i köket och lekt fram ett recept till Sydfisk.se
För lekte är
verkligen det rätta ordet, för när jag kom hem från träningen så stod det helt
still vad jag skulle laga. Kyckling, torsk, spätta, tonfisk???? Jag kunde
verkligen inte bestämma mig så jag lätt kniven göra jobbet åt mig och jag
hängde med så gott jag kunde för jag hade egentligen ingen aning om vad jag var
på väg att laga men fick låta min kreativitet göra jobbet åt mig ”ler”
Det låter kanske lite udda med trio av
soltorkade tomater, men allt gifte så otroligt gott att smaklökarna inte ville
att denna orgie skulle ta slut. ”ler”
120gr spätta
40gr bulgur
40gr hackade sockerärter
15gr 3st hackade soltorkade
tomater (torkade och inte dem i olja)
10gr riven
matlagningsost 11 %
20gr tärnad feta
ost 10 %
10gr hackade valnötter
5gr becel smör
5gr 1 matsked
olivolja
1 tesked
citronjuice
Hackad persilja
1/3 tesked vitlökspulver
Örtsalt
Citronpeppar
1,2dl vatten
1/2 dl
matlagningsvitvin
30gr 1 stor
matsked röd kesella pesto
Börja med att
sätta igång ugnen på 150C.
Lägg spättan på
en skärbräda och ta hälften av dem hackade soltorkade tomaterna, hackad
persilja, den riva osten, lite örtsalt och citronpeppar. Rulla ihop fisken och
sätt i en tandpetare så den håller sig på plats. Lägg resten av mixen som kan
ha trillat av ovanpå fisken och lägg en klick becel sen ställ den stående i en
stekpanna med vitvin och sätt in den i ugnen i ca 10 minuter.
Koka bulgur med
vatten i ca 8 minuter tills vattnet är borta. Lägg i sockerärterna, resten av
dem soltorkade tomaterna, hackad persilja, olivolja, citronjuice, feta ost,
valnötterna, vitlökspulver och smaksätt med örtsalt och citronpeppar. Sen låt
stå i 2-3 minuter.
Ta ut fisken och
med en matsked häll lite av vätskan över fisken sen servera den med bulgur
salladen och den röda kesella peston.
För hela.
Kalorier 519,3
Protein 46
Kolhydrater 39,4
Fett 20,7
Delat på två
personer.
Kalorier 259,7
Protein 23
Kolhydrater 19,4
Fett 10,4
Kommentarer
Skicka en kommentar