Rödspätta med trio av soltorkade tomater. Bulgur sallad.


Så har jag varit igång i köket och lekt fram ett recept till Sydfisk.se 

För lekte är verkligen det rätta ordet, för när jag kom hem från träningen så stod det helt still vad jag skulle laga. Kyckling, torsk, spätta, tonfisk???? Jag kunde verkligen inte bestämma mig så jag lätt kniven göra jobbet åt mig och jag hängde med så gott jag kunde för jag hade egentligen ingen aning om vad jag var på väg att laga men fick låta min kreativitet göra jobbet åt mig ”ler”

Det låter kanske lite udda med trio av soltorkade tomater, men allt gifte så otroligt gott att smaklökarna inte ville att denna orgie skulle ta slut. ”ler”

120gr spätta
40gr bulgur
40gr hackade sockerärter
15gr 3st hackade soltorkade tomater (torkade och inte dem i olja)
10gr riven matlagningsost 11 %
20gr tärnad feta ost 10 %
10gr hackade valnötter
5gr becel smör
5gr 1 matsked olivolja
1 tesked citronjuice
Hackad persilja
1/3 tesked vitlökspulver
Örtsalt
Citronpeppar
1,2dl vatten
1/2 dl matlagningsvitvin 

30gr 1 stor matsked röd kesella pesto

Börja med att sätta igång ugnen på 150C.

Lägg spättan på en skärbräda och ta hälften av dem hackade soltorkade tomaterna, hackad persilja, den riva osten, lite örtsalt och citronpeppar. Rulla ihop fisken och sätt i en tandpetare så den håller sig på plats. Lägg resten av mixen som kan ha trillat av ovanpå fisken och lägg en klick becel sen ställ den stående i en stekpanna med vitvin och sätt in den i ugnen i ca 10 minuter.

Koka bulgur med vatten i ca 8 minuter tills vattnet är borta. Lägg i sockerärterna, resten av dem soltorkade tomaterna, hackad persilja, olivolja, citronjuice, feta ost, valnötterna, vitlökspulver och smaksätt med örtsalt och citronpeppar. Sen låt stå i 2-3 minuter.

Ta ut fisken och med en matsked häll lite av vätskan över fisken sen servera den med bulgur salladen och den röda kesella peston.






För hela.
Kalorier 519,3
Protein 46
Kolhydrater 39,4
Fett 20,7

Delat på två personer.
Kalorier 259,7
Protein 23
Kolhydrater 19,4
Fett 10,4

Kommentarer