Tonfisk grillad med rostad potatis och rädisor och kesella hollandaise.


Så till ännu ett i raden av recept som jag lekt fram till sydfisk.se och denna gång ville jag prova min nya hollandaise. Och även om den inte riktigt smakade som en riktig hollandaise så blev det en helt ok rätt som är både lätt och god. Den satt helt perfekt ett hårt gympass och bombad med protein så kan det bli bättre.

180gr tonfisk
150gr tärnad potatis
50gr kvartade rädisor
20gr skivad challotenlök
5gr kokosfett
5gr becel smör
1/3 tesked vitlökspulver
1 tesked citronpeppar
 örtsalt
En nypa hackad färsk persilja

40gr 2 matskedar kesella hollandaise (du hittar receptet i bloggen). 

Sätt igång ugnen på 220C.
Krydda tonfisken med 1/2 tesked örtsalt och 1/2 tesked citronpeppar sen låt stå.
Lägg potatisen, rädisorna, löken, vitlöken, kokosfett och becel i en stekpanna sen placera den i ugnen i ca 15minuter.
Värm upp kesella hollandaisen på svag värme i en gryta.
När potatisen är nästan färdig så grilla tonfisken med en varm grillpanna i 2 minuter med 30 sekunder mellan varje vändning.






För hela.
Kalorier 488,7
Protein 50,7
Kolhydrater 27,7
Fett 18,7

Delat på två personer.
Kalorier 244,4
Protein 25,3
Kolhydrater 13,8
Fett 9,3






Kommentarer