Blev grymt sugen
på lite het mat idag och efter en dag som denna där jag fick reda på att min grymma
kökschef fixat en ny sponsor till mig. Ska in och prata med dem nästa vecka. Sen
fick jag gå tidigare för att vi har så få gäster idag, men nog om det för jag blev
sugen på en lite hetare asiatisk inspirerad wok rätt idag och med Sydfisk´s
tonfisk som är så grymt god.
Nu behöver ni
inte använda en hel tesked samba med den blev inte så farligt het för alla
smakerna gifte sig så otroligt fint.
Ett tips när ni vill
hälla upp honung och ni vill bara ha en matsked är att skölja skeden i varmt
vatten sen sätter sig honungen inte på skeden.
180gr färsk
tonfisk
40gr minimajs
delad på hälften
30gr sockerärter
delade på hälften
40gr halv liten
rödlök skivad
40gr liten morot
skivad i strimlor
40gr 1/3 dels
rödpaprika skivad
5gr liten nypa pinjenötter
Gräslök
Marinaden
40gr 0,4dl
kokosmjölk light
10gr 1 stor
matsked honung
1 tesked
sambaolek
1 matsked sojasås
1 matsked citron
1 liten hackad
vitlök
Ca 1 matsked
hackad ingefära
Malen svartpeppar
Havssalt
Blanda allt som
hör till marinaden och smaka av med salt och peppar. Ta ca 2-3 matskedar och
häll över tonfisken och låt den stå i ca 15 minuter.
Värm upp en
wokpanna med kokosfett så den blir riktigt varm, det ska ryka ordentligt. Lägg
i grönsakerna och pinjenötter och se till att röra om hela tiden under tiden ni
har hög värme i ca 2 minuter. Stäng av värmen och häll i marinaden och låt stå på efter värmen.
Stek tonfisken i
en varm stekpanna i ca 2 minuter, 1 minut på vardera sidan.
Servera med hackad gräslök.
För hela rätten.
Kalorier 503
Protein 46
Kolhydrater 27
Fett 22,4
Delat på två
portioner.
Kalorier 251,5
Protein 23
Kolhydrater 13,5
Fett 11,2
Kommentarer
Skicka en kommentar