Torsk på en bädd av sockerärter och dillstuvad potatis.


Fisk känns så rätt efter träningen för det är så lätt och gott. Så här kommer ännu ett recept som jag lekt fram till Sydfisk.se .

150gr torsk
150gr ca 3st medelstora tärnad potatis
50gr sockerärter
5gr 1 matsked honung
10gr 1 stor matsked olivolja
1 matsked citronjuice
1 matsked flytande grönsaksfond
10gr riven matlagningsost 11 %
1 tesked dill
1 tesked örtsalt
Malen svartpeppar
50gr 1/2 dl mat extra 4 %
1 1/2  dl vatten

Börja med att salta torsken med halv tesked örtsalt. Sätt igång ugnen på 150C.

Koka potatisen med mat extra, 1dl vatten, flytande grönsaksfond och örtsalt på medelvärme i ca 15 minuter. När potatisen börjar bli färdig och vätskan har blivit tjockare så blanda i osten och dillen sen låt den stå på eftervärme, krydda med malen svartpeppar.

Efter halva tiden ca 5 minuter så lägg sockerärterna i en stekpanna sen torsken ovanpå sockerärterna, häll honung, citron juice och olivolja över torsken, häll i 1/2 dl vatten i botten av stekpanna sen placera den i ungen i 10 minuter. Ta ut torsken och häll över vätskan över torsken sen lägg över den på en tallrik med den stuvade potatisen.






För hela.
Kalorier 384,2
Protein 32
Kolhydrater 30,6
Fett 14,2

Delat på två personer.
Kalorier 192,1
Protein 16
Kolhydrater 15,3
Fett 12,1






Kommentarer