Fisk känns så rätt
efter träningen för det är så lätt och gott. Så här kommer ännu ett recept som
jag lekt fram till Sydfisk.se .
150gr torsk
150gr ca 3st
medelstora tärnad potatis
50gr sockerärter
5gr 1 matsked
honung
10gr 1 stor
matsked olivolja
1 matsked
citronjuice
1 matsked flytande
grönsaksfond
10gr riven
matlagningsost 11 %
1 tesked dill
1 tesked örtsalt
Malen svartpeppar
50gr 1/2 dl mat
extra 4 %
1 1/2 dl vatten
Börja med att
salta torsken med halv tesked örtsalt. Sätt igång ugnen på 150C.
Koka potatisen
med mat extra, 1dl vatten, flytande grönsaksfond och örtsalt på medelvärme i ca
15 minuter. När potatisen börjar bli färdig och vätskan har blivit tjockare så
blanda i osten och dillen sen låt den stå på eftervärme, krydda med malen svartpeppar.
Efter halva tiden
ca 5 minuter så lägg sockerärterna i en stekpanna sen torsken ovanpå
sockerärterna, häll honung, citron juice och olivolja över torsken, häll i 1/2 dl
vatten i botten av stekpanna sen placera den i ungen i 10 minuter. Ta ut
torsken och häll över vätskan över torsken sen lägg över den på en tallrik med
den stuvade potatisen.
För hela.
Kalorier 384,2
Protein 32
Kolhydrater 30,6
Fett 14,2
Delat på två
personer.
Kalorier 192,1
Protein 16
Kolhydrater 15,3
Fett 12,1
Kommentarer
Skicka en kommentar