Så till ännu en
fisk rätt jag lekt fram till Sydfisk.se. Helt klart dem bästa fiskhandlarna i Skåne med frihemleverans och grymt bra kvalitet på sina produkter jag har ännu
inte blivit besviken på fisken dem levererar och jag har använt mig av dem i
snart ett år.
Blev sugen på
fisk efter gymmet och kände efter på när jag avslutade mitt pass på crosstrainern,
varför inte panera med linfrön och sen ha en ärtpuré med kokosmjölk det måste
se grymt bra ut och smaka ännu bättre… Och lätt är den att laga vilket är ännu
bättre så klart.
Och här kommer
ännu ett exempel på varför man ska ta sig sin tid en dag i veckan och koka en
hel laddning av tex potatis så har man för resten av veckan vilket sparar en
hel del tid.
Riktigt gott och mättande blev det.
Riktigt gott och mättande blev det.
150gr torsk
150gr kokt
potatis
20gr 1st hackad challotenlök
50gr frysta ärter
5 + 10gr becel
smör
5gr kokosfett
15gr linfrön
1 äggvita
1/2 dl matlagningsvitvin
(finns på ICA)
50gr 1/2 dl
kokosmjölk light
1/2 tesked
vitlökspulver
1/3 tesked
persilja
Örtsalt
Malen svartpeppar
Sätt igång ugnen
på 150C.
Salta torsken med
ca 1/2 tesked örtsalt låt stå i 5 minuter sen doppa den i äggvita sen i linfrö
så hela täcks.
Värm en stekpanna
med kokosfett och 5gr/ 1 tesked becel, stek potatisen i ca 1 minut sen lägg i
torsken och placera i ugnen i ca 10 minuter.
Värm en liten
gryta med 10gr becel och stek smöret en aning så det blir lite brunaktigt, rör
i löken och vitlökspulver och stek dem snabbt i ca 1 minut, häll i vitvin och
koka ner vinet till hälften ca 1-2minuter. Häll i kokosmjölk och låt det koka i
ca 1 minut. Häll i ärterna och låt det koka i 1 minut till. Blanda i persilja,
örtsalt och svartpeppar. Häll i allt i en bägare sen gör pure av det med en
stavmixer. Smak sätt med mer örtsalt och svartpeppar om det behövs.
Servera med
potatisen och torsken
För hela rätten
Kalorier 464,2
Protein 36,4
Kolhydrater 32,8
Fett 18,2
Delat på två
rätter.
Kalorier 232,1
Protein 18,2
Kolhydrater 16,4
Fett 9,1
Kommentarer
Skicka en kommentar