Torsk panerad med linfrön, stekpotatis och ärt, kokosmjölk pure.

Så till ännu en fisk rätt jag lekt fram till Sydfisk.se. Helt klart dem bästa fiskhandlarna i Skåne med frihemleverans och grymt bra kvalitet på sina produkter jag har ännu inte blivit besviken på fisken dem levererar och jag har använt mig av dem i snart ett år. 

Blev sugen på fisk efter gymmet och kände efter på när jag avslutade mitt pass på crosstrainern, varför inte panera med linfrön och sen ha en ärtpuré med kokosmjölk det måste se grymt bra ut och smaka ännu bättre… Och lätt är den att laga vilket är ännu bättre så klart. 

Och här kommer ännu ett exempel på varför man ska ta sig sin tid en dag i veckan och koka en hel laddning av tex potatis så har man för resten av veckan vilket sparar en hel del tid.
Riktigt gott och mättande blev det.

150gr torsk
150gr kokt potatis
20gr 1st hackad challotenlök
50gr frysta ärter
5 + 10gr becel smör
5gr kokosfett
15gr linfrön
1 äggvita
1/2 dl matlagningsvitvin (finns på ICA)
50gr 1/2 dl kokosmjölk light
1/2 tesked vitlökspulver
1/3 tesked persilja
Örtsalt
Malen svartpeppar

Sätt igång ugnen på 150C.

Salta torsken med ca 1/2 tesked örtsalt låt stå i 5 minuter sen doppa den i äggvita sen i linfrö så hela täcks.
Värm en stekpanna med kokosfett och 5gr/ 1 tesked becel, stek potatisen i ca 1 minut sen lägg i torsken och placera i ugnen i ca 10 minuter.

Värm en liten gryta med 10gr becel och stek smöret en aning så det blir lite brunaktigt, rör i löken och vitlökspulver och stek dem snabbt i ca 1 minut, häll i vitvin och koka ner vinet till hälften ca 1-2minuter. Häll i kokosmjölk och låt det koka i ca 1 minut. Häll i ärterna och låt det koka i 1 minut till. Blanda i persilja, örtsalt och svartpeppar. Häll i allt i en bägare sen gör pure av det med en stavmixer. Smak sätt med mer örtsalt och svartpeppar om det behövs.

Servera med potatisen och torsken





För hela rätten
Kalorier 464,2
Protein 36,4
Kolhydrater 32,8
Fett 18,2


Delat på två rätter.
Kalorier 232,1
Protein 18,2
Kolhydrater 16,4
Fett 9,1




Kommentarer