Nu ska jag visa
er ett trick som vi som jobbar inom kök ofta tar oss till. Det gäller att
alltid spara och åtet spara i ett kök och inte slänga ut mat som kan användas
igen. Nu säger jag inte att vi sparar mat som vi värmt upp till service en gång
innan utan jag menar mat som vi förberett och som inte vi har tagit slut på. Det
är väldigt lätt att göra om en rätt till flera olika rätter. Som tex denna
veckans matlåda.
Jag kom hem från
träningen efter en lång dag på jobb och var otroligt hungrig, men kände att det
var dags för ännu en torsk. Som tur är tar det bara 2minuter att tillaga
torsken. Så jag tog ut den kokta potatisen och broccoli kompotten som jag hade
gjort tidigare i veckan, och gjorde en helt ny rätt från det genom att lägga
allt i en gryta och värma upp det tillsammans till en grov mos. Otroligt gott och lätt att äta ”ler”
Det tog max 5
minuter att tillaga allt.
140gr torsk
5gr kokosfett
5gr becel smör
1 matsked
citronjuice
Nypa havssalt
Nypa malen
svartpeppar
150gr färdig kokt
potatis
150gr broccolikompott (du hittar receptet i bloggen)
1dl vatten
40g 2matskedar kesella hollandaise (du hittar receptet i bloggen)
Lägg potatisen
och blomkålen i en gryta med vatten och värm upp den. Under tiden mosa den med
en gaffel. Krydda med salt och peppar.
Värm en stekpanna
med kokosfett och becel riktigt varmt. Lägg i torsken och skaka stekpannan så
den inte sätter sig, sänk värmen till medel. Krydda med salt och peppar. Stek i
en minut sen vänd på den och skaka stekpannan så den inte sätter sig. Krydda med
salt och peppar. Efter en minut häll i citronjuicen så det uppstår ånga ta av
den från värmen.
Servera torsken med mos
och hollandaise.
För hela.
Kalorier 427,1
Protein 36,5
Kolhydrater 30,1
Fett 17,6
Delat på två
personer.
Kalorier 213,6
Protein 18,3
Kolhydrater 15,1
Fett 8,8
Kommentarer
Skicka en kommentar