Torsk stekt med en broccoli, potatismos och kesella hollandaise.


Nu ska jag visa er ett trick som vi som jobbar inom kök ofta tar oss till. Det gäller att alltid spara och åtet spara i ett kök och inte slänga ut mat som kan användas igen. Nu säger jag inte att vi sparar mat som vi värmt upp till service en gång innan utan jag menar mat som vi förberett och som inte vi har tagit slut på. Det är väldigt lätt att göra om en rätt till flera olika rätter. Som tex denna veckans matlåda. 

Jag kom hem från träningen efter en lång dag på jobb och var otroligt hungrig, men kände att det var dags för ännu en torsk. Som tur är tar det bara 2minuter att tillaga torsken. Så jag tog ut den kokta potatisen och broccoli kompotten som jag hade gjort tidigare i veckan, och gjorde en helt ny rätt från det genom att lägga allt i en gryta och värma upp det tillsammans till en grov mos.  Otroligt gott och lätt att äta ”ler”
Det tog max 5 minuter att tillaga allt.

140gr torsk
5gr kokosfett
5gr becel smör
1 matsked citronjuice
Nypa havssalt
Nypa malen svartpeppar
150gr färdig kokt potatis
150gr broccolikompott (du hittar receptet i bloggen) 
1dl vatten
40g 2matskedar kesella hollandaise (du hittar receptet i bloggen) 

Lägg potatisen och blomkålen i en gryta med vatten och värm upp den. Under tiden mosa den med en gaffel. Krydda med salt och peppar. 

Värm en stekpanna med kokosfett och becel riktigt varmt. Lägg i torsken och skaka stekpannan så den inte sätter sig, sänk värmen till medel. Krydda med salt och peppar. Stek i en minut sen vänd på den och skaka stekpannan så den inte sätter sig. Krydda med salt och peppar. Efter en minut häll i citronjuicen så det uppstår ånga ta av den från värmen. 

Servera torsken med mos och hollandaise.





För hela.
Kalorier 427,1
Protein 36,5
Kolhydrater 30,1
Fett 17,6

Delat på två personer.
Kalorier 213,6
Protein 18,3
Kolhydrater 15,1
Fett 8,8




Kommentarer