Vet helt ärligt
inte vad som hände här men lekte gjorde jag verkligen. Man kan väl kalla det
att jag införde lite lyx i vardagen utan att göra det för komplicerat. Men hur fel kan det vara att få i sig en rätt
som denna innan träningen.
200gr minutstek
(2st 100gr)
100gr 1 morot och
en 1 gulmorot delad i fyra långa delar
50gr 1 liten
rödbeta tärnad
100gr kokt tärnad
potatis
5gr 1 matsked
honung
3 matskedar balsamico
vinäger
1 dl
matlagningsrödvin (finns på ICA)
5gr 1 matsked
olivolja
50gr 1/2 dl mat
extra
3dl vatten
1/3 tesked
vitlökspulver
Min egen grymmagrillkrydda (eller vanlig grillkrydda)
1 matsked hackad Gräslök
Nypa ruccola
Havsalt
Malen svartpeppar
Koka rödbetorna
med vatten tills vattnet nästan har kokt bort och dem är mjuka. Häll i matextra
och den tränade kokta potatisen och värm upp allt samtidigt som ni krossar allt
med en gaffel, krydda med salt och malen svartpeppar. Innan ni serverar så blanda
gräslök.
Under tiden
rödbetorna kokar så lägg morotsstavarna i en stekpanna med honung, balsamico
och rödvin, koka morötterna på medelvärm tills dem är mjuka och ni har fått en tjock
sirap av vätskan, krydda med salt och malen svartpeppar.
När allt är
färdigt så stek minutbiffarna i en varm stekpanna med olivolja i ca 30sekunder
på varje sida, krydda bägge sidorna med grillkrydda.
Servera allt med ruccola
sallad och häll över rödvinssirapen över minutbiffarna.
För hela rätten.
Kalorier 496,3
Protein 47,2
Kolhydrater 38,2
Fett 15,2
Delat på två
portioner.
Kalorier 248,2
Protein 23,6
Kolhydrater 19,1
Fett 7,6
Kommentarer
Skicka en kommentar