Biff stekt med rödbet och potatis mos med rödvin, balsamico glaserade duo av morötter.

Vet helt ärligt inte vad som hände här men lekte gjorde jag verkligen. Man kan väl kalla det att jag införde lite lyx i vardagen utan att göra det för komplicerat.  Men hur fel kan det vara att få i sig en rätt som denna innan träningen.

200gr minutstek (2st 100gr)
100gr 1 morot och en 1 gulmorot delad i fyra långa delar
50gr 1 liten rödbeta tärnad
100gr kokt tärnad potatis
5gr 1 matsked honung
3 matskedar balsamico vinäger
1 dl matlagningsrödvin (finns på ICA)
5gr 1 matsked olivolja
50gr 1/2 dl mat extra
3dl vatten
1/3 tesked vitlökspulver
Min egen grymmagrillkrydda (eller vanlig grillkrydda)
1 matsked hackad Gräslök
Nypa ruccola
Havsalt
Malen svartpeppar

Koka rödbetorna med vatten tills vattnet nästan har kokt bort och dem är mjuka. Häll i matextra och den tränade kokta potatisen och värm upp allt samtidigt som ni krossar allt med en gaffel, krydda med salt och malen svartpeppar. Innan ni serverar så blanda gräslök.  

Under tiden rödbetorna kokar så lägg morotsstavarna i en stekpanna med honung, balsamico och rödvin, koka morötterna på medelvärm tills dem är mjuka och ni har fått en tjock sirap av vätskan, krydda med salt och malen svartpeppar.

När allt är färdigt så stek minutbiffarna i en varm stekpanna med olivolja i ca 30sekunder på varje sida, krydda bägge sidorna med grillkrydda.
Servera allt med ruccola sallad och häll över rödvinssirapen över minutbiffarna.





För hela rätten.
Kalorier 496,3
Protein 47,2
Kolhydrater 38,2
Fett 15,2

Delat på två portioner.
Kalorier 248,2
Protein 23,6
Kolhydrater 19,1
Fett 7,6










Kommentarer