Fisksoppa med marulk, tigerräkor och musslor.

Blev sugen på en varm soppa idag men marulken som jag fick igår och några fina och goda tigerräkor och musslor. Den fick både en hetta och en sötma som passar en dag som denna.

Tänk på att om ni tärnar potatisen så små ni kan så tar det kortare tid att tillaga soppan.

Och genom att tillaga fisken i en separat stekpanna och sen bland i dem i grytan så slipper ni att få överkokt marulk och gummiaktiga tigerräkor och musslor.

130gr tärnad marulk
70gr 6st skalade tigerräkor
6st musslor
150gr 3st tärnad potatis
50gr tärnad morot
50gr tärnad rotselleri
40gr hackad rödlök
1st citrongräs
1st hackad vitlök
1/4 tesked vanilj pulver
Halv citron zest och juice
1/3 tesked sambaolek
Tippen på en kniv stevia socker
5gr kokosfett
5gr becel smör
2dl vatten
1/2 dl matlagningsvitvin (finns på ICA)
1 matsked vitvinsvinäger
1 matsked hackad dill
1 matsked hackad gräslök
1dl mat extra 4 %
Örtsalt
Malen svartpeppar

Lägg potatisen, rotselleri, morot, sambaolek, vaniljpulver, citron zest i en gryta med 2dl vatten och låt den koka i ca 10-12minuter på medelvärme. Värm upp en stekpanna med kokosfett och becel, stek lök, vitlök, citrongräs med marulk och tigerräkor i ca 1 minut på högvärme, häll i vitvin och vitvinsvinäger. Häll i allt i grytan, höj värmen och häll i matextra, örterna, citron juice, musslor och krydda med örtsalt och svartpeppar. När det börjar koka ta bort grytan från värmen och servera.
Jag har serverat med svartvitlök.






För hela rätten.
Kalorier 462,4
Protein 42,9
Kolhydrater 39,3
Fett 12,7

Delat på två rätter.
Kalorier 231,2
Protein 21,5
Kolhydrater 19,7
Fett 6,7

Kommentarer