Hampa & nötkaka.

(Betalt samarbete med Svensktkosttillskott)

Jag var helt klart tvungen att leka lite med några nya leksaker jag tagit hem, som tex hampafrön, hampamjöl och dadelsirap. Nu vet jag att många inte kommer ens att försöka sig på denna udda kaka mest för att det innehåller så udda ingredienser men det är en helt ok kaka som är bombad med nyttigheter. Jag tog hem dem när jag försökte mig på semlan men det blev inte något av det.

120gr 2st ägg
100gr 3st äggvitor
20gr dadelsirap (willy´s) eller vanlig honung
20gr jordnötssmör
60gr Önos sockerfria äpplemos (Willy´s)
50gr hampamjöl 
100gr BAKPROTEIN
1/2 tesked bakpulver
1 tesked  FIBERHUSK
1/2 tesked stevia socker eller NICKS USE LIKE SUGAR
Nypa salt

Sätt igång ugnen på 150C.
Använd en kichen aid med visp för att vispa ägg, äggvita, äpplemos, jordnötssmör och dadelsirap i ca 5 minuter, byt till en spade och häll i resten sen blanda allt till en smet.
Ta en ugnsform ca 22x29cm storlek och lägg bak papper i botten sen häll i smeten och placera i ugnen i ca 10 minuter. Den ska fortfarande vara lite mjuk när ni tar ut den. 





För hela kakan.
Kalorier 1672,7
Protein 151
Kolhydrater 60
Fett 94

 Per kaka delat på 12 kakor.
Kalorier 139,4
Protein 12,6
Kolhydrater 5
Fett 7,8

Per 100gr
Kalorier 246
Protein 22,2
Kolhydrater 8,8
Fett 13,2









Kommentarer