Kyckling, sötpotatis och rostat pumparöra. ”veckans matlåda”

Så kommer vi till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.

Jag började med att tillaga rostat pumparöra.
Kycklingen ca 1 kg tärnade och kokade jag i en gryta med vatten, lök, vitlöksklyfta, timjan, rosmarin och lagerblad i ca 5 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna

Sen använde jag kyckling spadet och kokade jag en laddning (1kg) tärnad sötpotatis, men det är överkurs och inget ni behöver göra. Jag gillar bara hur smaken blir på sötpotatisen när den är kokad i kycklingfond, och varför skulle inte ni prova det gör den annars tråkiga maten både mer lättlagad och roligare när fler smaker är med i leken.

Det ska vara enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av veckan.

Den här rätten blev överraskande god vilket säger mycket för jag brukar inte kunna överraska mig själv men jag hade väl lägre förväntningar än hur slut produkten verkligen blev.
 
200gr tärnad kyckling
150gr tärnad kokt sötpotatis
150gr rostad pumparöra (du hittar receptet i bloggen)

Värm allt i mircon, stekpanna eller ugnen och njut.

Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan.






Hela rätten
Kalorier 449,6
Protein 49,2
Kolhydrater 39
Fett 11

Delat på två rätter.
Kalorier 224,9
Protein 24,6
Kolhydrater 19,5
Fett 5,5

Kommentarer