Marulk stekt med potatis och soltorkad tomat, rödvinssås.


Jag hade One increduble AB hemma hos mig idag för att göra matklipp, och ett av recepten vi gjorde är Marulk som Syd Fisk6 gett mig ett par prover av för mig att leka fram något med  
Den blev otroligt god och lätt och tog inte lång tid att göra.

140gr Marulk
5gr kokosfett
5gr becel smör
1/2 tesked örtsalt

20gr soltorkade tomater (inte dem i olja)
20gr 1st hackad challotenlök
1st hackad vitlök
1dl matlagningsvitvin 
100gr 1dl mat extra 4 %
5gr kokosfett
1 matsked hackad gräslök
Örtsalt
Malen svartpeppar

150gr kokt potatis

Salta fisken med örtsalt och låt stå i ca 5 minuter.

Värm en stekpanna med kokosfett och lägg i löken, vitlöken och soltorkade tomater, sänk värmen och låt dem bli mjuka det tar ca 30 sekunder. Häll i rödvin och låt det koka ner i ca 30 sekunder, häll i mat extra och sänk värmen till lägsta. Ta bort panna efter ca 1 minut när såsen är tjock nog.

Värm en annan stekpanna med kokosfett och becel, lägg i marulken och stek den ca 2 minuter med 30 sekunder på varje vändning. 

När marulken är klar ta bort den från värmen och sätt pannan med såsen på värmen så den värms upp igen. Blanda i gräslök, örtsalt och malen svartpeppar.
Servera marulken med såsen och potatis.





För hela rätten.
Kalorier 455,6
Protein 28,9
Kolhydrater 54,1
Fett 17,5

Delat på två rätter.
Kalorier 227,8
Protein 14,5
Kolhydrater 27,1
Fett 8,7

Kommentarer