Nötfärsröra med pumpa, kokosmjölk och bulgur.

Kom hem från min kvällspromenad och var sugen på något snabbt och gott och kände att jag skulle använda upp nötfärsen och pumpa röran men så när jag stekte allt så tittade både kokosmjölken och bulgur fram och hamnade i grytan med. Det är alltid bra att ha en välfyllt förråd med en massa olika leksaker för dagar när man inte vet vad man vill äta med känner inte för att äta samma som alla andra dagar. Och här kommer ännu en anledning till varför det är bra att tillaga en stor laddning grönsaker för man vet aldrig vad man känner för och det är så lätt att leka om en rätt till något helt annat.

150gr nötfärs 10 %
40gr bulgur
100gr rostad pumpa röra (du hittar receptet i bloggen)
100gr 1dl kokosmjölk light
1dl vatten
15gr 1st skivad vårlök
Havssalt

Värm en stekpanna och stek nötfärsen tills den får färg i ca 2 minuter, blanda i pumpa röran, kokosmjölk, vatten och bulgur, låt den små koka på medelvärme i 8 minuter, blanda i vårlöken och smaksätt med salt.

Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan.






För hela rätten.
Kalorier 501,1
Protein 37,1
Kolhydrater 35,3
Fett 22

Delat på två portioner
Kalorier 250,6
Protein 18,6
Kolhydrater 17,7
Fett 11


Kommentarer